Sales blanques i talents

| Tema: Políticas sociales

Un projecte singular d'Esplugues dona valor a professionals del sector de la neteja

Imatge de grup de les participants al projecte

Les accions que integren els projectes singulars del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals comencen a ser visibles. És el cas del projecte singular d'Esplugues de Llobregat "Generant oportunitats a Esplugues de Llobregat. Sales blanques i talents".

Aquest projecte ha donat l'oportunitat a un grup de dones de fer una formació integral en el sector de la neteja de laboratoris o hospitals (sales blanques), que han completat amb una formació específica de competències transversals. Això ha permès empoderar-les i fer visible les seves capacitats professionals.

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat va detectar una necessitat de professionalització en el sector de la neteja de sales blanques i va veure la possibilitat d'oferir formació professional a persones que, tot i haver-se dedicat a la neteja, no havien rebut coneixements específics sobre la matèria, ni se'ls permetia fer funcions que podrien haver dut a terme.

Totes les participants en el projecte es trobaven a l'atur o en situació de millora d'ocupació i, mitjançant la formació en habilitats personals i transversals, han aconseguit reforçar les seves capacitats i combatre els seus punts febles. Tot això, amb el suport d'un equip tècnic municipal, que els ha fet seguiment en tot el procés.

A aquestes alçades del projecte, algunes de les participants ja estan treballant (més del 80 %) i valoren molt positivament l'itinerari del projecte.

Ara, aquest projecte singular finalitzarà amb una jornada que servirà per donar difusió de la feina feta, en la qual també participaran les empreses i els experts que n'han format part. La jornada també servirà per presentar el mapa ocupacional del municipi, que es posarà a l'abast de tots els assistents.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Esplugues de Llobregat