10 anys d'innovació a l'FP

| Tema: Formación profesional

Commemoració del desè aniversari del Pla de mesures d'innovació a l'FP

El 18 de març s'ha celebrat el 10è aniversari del Pla de mesures d'innovació a l'FP amb un acte virtual, a causa de la pandèmia. S'ha fet un reconeixement als més de 500 projectes innovadors de centres d'FP, als més de 5.000 alumnes que hi han participat al llarg d'aquestes 10 edicions i als més de 100 centres de formació professional de la demarcació que s'han beneficiat de les ajudes del Pla.

Així, per exemple, la participació al Pla destaca en termes quantitatius, ja que des de l'any 2015 i coincidint amb la incorporació de l'AMB, la participació dels centres ha augmentat fins a duplicar-se respecte a les edicions anteriors. En termes qualitatius, els projectes que s'han beneficiat del Pla evidencien la innovació pel que fa a la metodologia, que ha significat una millora constatable, i també de la qualitat relacionada amb els aprenentatges adquirits en l'especialitat. L'objectiu del Pla de mesures d'innovació a l'FP és premiar els centres que impulsin projectes educatius de caire innovador, que afavoreixin la qualitat i la innovació en l'FP.

Testimonis i entrevistes

Durant l'acte s'ha projectat el vídeo "Innovar és una actitud", amb testimonis de diferents persones rellevants en el món de la innovació i la formació professional i amb la participació de la vicepresidenta de Desenvolupament Social i Econòmic, Montserrat Ballarín. I també el vídeo "Experiències innovadores a l'FP", amb diverses entrevistes a professorat i direcció de centres sobre l'experiència en la participació al Pla. Ha clos l'acte Héctor Santcovsky, vicepresident de la Fundació BCN Formació Professional i director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, que ha recordat "la importància de l'equitat i la igualtat en l'FP" i de "tenir presents les persones al centre de la innovació".

El Pla de mesures d'innovació a l'FP està impulsat per la Fundació BCN Formació Professional, amb la col·laboració de l'AMB i la Diputació de Barcelona i amb el suport del Consorci d'Educació de Barcelona i del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados