Convocatòria de subvencions per a la recerca en prevenció de residus

Volver

Les subvencions, amb una dotació de 24.000 euros per a l'exercici 2018, tenen la finalitat de fomentar de les polítiques mediambientals en els àmbits dels residus i l'educació ambiental.

Estado:
Fuera de plazo
Tema:
Medio ambiente
Subtema:
Residuos
Responsable AMB:
Direcció de Serveis de Prevenció i gestió de residus

Aviso

Convocatòria 2018 tancada.

Descripción

L'objectiu de les subvencions és facilitar la recerca en el camp de la prevenció de residus municipals en el marc territorial de l'AMB. Aquestes recerques han de contribuir a resoldre qüestions concretes a nivell municipal o metropolità relacionades amb la prevenció de residus de les fraccions que actualment es recullen selectivament: orgànica, paper, envasos, vidre, deixalleria (punt net) i resta.

Les beques tenen un clar interès general ja que permetran millorar tant el coneixement com l'aplicació de les polítiques encaminades a la millora de les relacions entre la societat i la natura, tot impedint els efectes nocius de determinats elements que potencialment són tòxics i perillosos.

També contribuiran a l'economia circular i sostenibilitat.

Dotació pressupostària

  • La dotació pressupostària serà de 24.000 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària A3000 16220 48900 de l'exercici 2018 i la que correspongui en exercicis successius. Com a màxim es concediran anualment sis (6) subvencions de 4.000 euros cadascuna.
  • Atenent als requisits que estableixi la legislació, la dotació per a la concessió de subvencions es podria ampliar si l'òrgan competent ho estimés oportú i es disposés de suficient crèdit. Només en els supòsits expressament establerts al reglament de la llei de subvencions

A quién va dirigido

Els destinataris dels ajuts són:

  • Estudiants de l'últim curs d'un grau, que estiguin fent o hagin de fer el Treball Final de Carrera (TFC) i que es pugui finalitzar durant l'any de la convocatòria.
  • Llicenciats que estiguin fent un Màster.
  • Llicenciats el curs anterior a la convocatòria.
L'acreditació del compliment dels requisits, en cas que es rebi l'ajut, es farà per mitjà de fotocòpies compulsades dels documents oficials de matrícula vigents o de la petició de la titulació en el cas dels llicenciats.

Plazos

Termini d'atorgament

El termini d'atorgament d'aquestes subvencions serà com a màxim de 5 setmanes des de la data de lliurament de les sol·licituds. Un cop acordada la concessió de les subvencions, les atorgades a l'empara d'aquesta convocatòria seran objecte de publicitat i notificació d'acord amb allò previst a l'article 40 i següents de la llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Termini d'acceptació

Els beneficiaris, un cop se'ls hagi notificat l'acord de concessió hauran d'acceptar-les sense reserves així com les seves condicions de les mateixes. Aquesta acceptació haurà de ser expressa en termini de cinc dies a partir de la recepció de l'esmentat acord. No obstant això, s'entendrà acceptada tàcitament pel beneficiari pel transcurs de set dies a partir de la recepció de l'acord de concessió si aquell no ha manifestat expressament la renúncia.

Requisitos

Com a condicions per rebre la subvenció per finançar la recerca s'estableixen:

  • S'ha de desenvolupar en el marc territorial de l'AMB (www.amb.cat).
  • Ha d'estar dirigida per un professor universitari o personal acreditat en l'àmbit de la recerca.
  • Ha de contribuir a resoldre qüestions concretes a nivell municipal o metropolità relacionades amb la prevenció de residus de les fraccions que actualment es recullen selectivament: orgànica, paper, envasos, vidre, deixalleria, resta.
  • S'ha d'acabar i presentar durant l'any natural de la convocatòria.

Subir