L'IMPSOL ha promogut 51 habitatges de lloguer social a Cornellà de Llobregat amb el finanaçament de l'ICF

| Tema: Vivienda

Els habitatges són de la promoció del sector Bagaria-Alstom i se sumen a dues promocions més a Sant Feliu de Llobregat, també amb el suport de l’Institut Català de Finances

Aquest matí representants de l’IMPSOL i de l’ICF han visitat els habitatges socials de Can Bagaria

IMPSOL

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb el seu organisme, l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial IMPSOL ha finalitzat la construcció de 51 habitatges dotacionals en règim de lloguer al barri del Padró, a Cornellà de Llobregat. Els habitatges es lliuraran a principis de febrer d’aquest any.

Representants de l’IMPSOL i de l’Institut Català de Finances ICF han visitat els habitatges socials de la promoció aquest matí, un edifici que es troba al sector Bagaria-Alstom del carrer Oliverar, 7, de Cornellà de Llobregat, i que ha comptat amb el finançament de l’ICF per un import de 5,4 M€, a banda de la subvenció atorgada pel Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana (anteriorment Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana).

L’accés a l’habitatge digne i de qualitat és una de les prioritats de l’AMB i una peça clau per fomentar la cohesió social. S’ha prioritzat l’eficiència energètica de les promocions arran de la situació d’emergència climàtica, residencial i del risc d’exclusió com a conseqüència de la pobresa energètica. D’aquesta manera, l’habitatge creat per l’AMB no només cobreix la necessitat residencial, sinó que també aconsegueix un edifici de consum gairebé nul: redueix la petjada ecològica, les emissions de CO2, els residus generats durant el procés de construcció i la demanda energètica posterior.

Dels habitatges d’aquesta promoció, 12 són de 3 habitacions, 34 són de 2 habitacions i 5 són d’1 habitació. Aquesta diversitat tipològica respon a la voluntat d’afavorir la pluralitat poblacional.

L’obra es va iniciar el gener del 2022 i va finalitzar el novembre del 2023. Els habitatges estan adjudicats i s’estan visant els contractes de lloguer. Es preveu l’entrada dels veïns a principis de febrer d’aquest any. Els pisos, amb una superfície aproximada entre 44 m2  73 mcostaran entre 327,75 € 547,43 € mensuals, excloent-ne les despeses de comunitat.

 

85 habitatges finançats al Baix Llobregat

L’Institut Català de Finances (ICF), en col·laboració amb l’IMPSOL, ha finançat al Baix Llobregat un total de 85 habitatges distribuïts entre les localitats de Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat, destinats al lloguer social per a persones i famílies en situació de risc, a través de la seva línia de préstecs ICF Habitatge Social Promoció. Per a la banca pública de promoció del país, l’habitatge social és un eix clau perquè la necessitat és clara i transversal arreu del territori, hi ha una gran mancança de finançament del sector privat i són projectes que milloren la vida de les persones directament.

La de Can Bagaria és la tercera promoció de l’IMPSOL finançada per l’ICF. L’any 2020 es van lliurar els 19 habitatges de la tercera planta al carrer del Pla del municipi de Sant Feliu de Llobregat i l’any 2022, els 15 habitatges de la quarta planta, dues actuacions que han rebut diferents premis i reconeixements per la seva qualitat i importància en tractar-se d’una actuació de rehabilitació per a la implantació d’habitatges dotacionals en un edifici que ja existia però que inicialment s’havia dissenyat per a un altre ús. Aquestes dues operacions i la de Can Bagaria han sumat un import de finançament de l’ICF de 7,4 M€.

Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Sector Bagaria-Alstom Carrer de l'Oliverar, 7, Cornellà de Llobregat