L'Acció Platges Met aconsegueix retirar 200 kg de plantes invasores i plantar 500 exemplars d'espècies dunars

| Tema: tema_participació

Aquest diumenge 10 de novembre s'ha portat a terme la segona edició de l'Acció Platges Met al litoral metropolità: una jornada de participació ciutadana en què la sensibilització ambiental ha jugat un paper fonamental per conscienciar sobre la conservació de les platges metropolitanes.

S'han fet un total set activitats diferents, en què hi han participat moltes famílies. Les actuacions participatives dutes a terme estan relacionades amb la competència de l'AMB sobre la gestió integral de les platges: neteja de la sorra, manteniment de les instal·lacions i creació i conservació dels sistemes dunars.

  • Plantacions a les dunes: les platges de Castelldefels i Sant Adrià de Besòs han acollit aquestes actuacions, que potencien la formació i conservació d'aquests ecosistemes naturals. A Castelldefels s'han retirat 200 kg de plantes invasores, especialment de l'espècie Carpobrotus, que suposa un impediment per al creixement de les espècies autòctones de les dunes, i s'han plantat fins a 400 exemplars de borró, espècie fonamental en el seu desenvolupament. A Sant Adrià de Besòs s'han plantat diferents espècies dunars: 75 unitats d'Ammophila arenaria, 45 de Matthiola Sinauta, 15 d'Eryngium maritimum i 15 de Polyhonum maritimum.
  • Observació de la biodiversitat: la platja de Gavà ha acollit un taller sobre la importància dels insectes i la biodiversitat a les platges metropolitanes en el qual les famílies han construït un hotel d'insectes amb material reciclat. 
  • Detecció de microplàstics: a Badalona, Montgat i Viladecans s'han portat a terme activitats que han tractat les deixalles marines, l'origen dels microplàstics i els efectes d'aquests sobre la salut humana i la biodiversitat. Els assistents han pogut experimentar tècniques de detecció de microplàstics amb metodologia científica.   
La jornada, que s'emmarca en el 13è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, ha estat organitzada per l'AMB, el Museu de ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados