Es lliuren els habitatges de la segona fase de l'edificació al barri de les Guardioles de Molins de Rei

| Tema: Vivienda

Els edificis, promoguts per l’IMPSOL, es caracteritzen per la qualitat arquitectònica, el respecte pel medi ambient i el disseny, que té en compte la perspectiva de gènere

En total, l’IMPSOL genera 196 habitatges públics al barri

Lliurament habitatges

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb el seu organisme, l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), ha finalitzat la construcció de 61 habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer al barri de les Guardioles, a Molins de Rei. Es tracta de la segona fase de l’edificació de les parcel·les R1 i R2 d’aquesta nova urbanització. Els primers habitatges es van lliurar el passat mes de desembre. 

Dels nous habitatges, 36 són de dues habitacions; 15, de tres habitacions i 10, d’una habitació. Aquesta diversitat tipològica respon a la voluntat d’afavorir la pluralitat poblacional.  

Els nous habitatges segueixen la mateixa línia i qualitat de la primera fase de 56 habitatges amb protecció oficial en règim de venda, que l’IMPSOL va lliurar l’any 2021. Tots gaudeixen d’espais interiors amplis i lluminosos, una alta qualitat arquitectònica i un disseny amb perspectiva de gènere, així com àmplies estances exteriors. Es tracta d’una promoció amb qualificació energètica A, atès l’elevat aïllament dels tancaments, que minimitza l’ús de la calefacció, la protecció solar i la ventilació creuada de tots els habitatges, que afavoreix el corrent d’aire a l’estiu. Cal destacar també la producció d’aigua calenta i la climatització amb aerotèrmia i el suport de la producció d’electricitat amb plaques fotovoltaiques. 

Aquesta segona fase és en règim de lloguer gràcies a la subvenció d’1.117.814,90 € atorgada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), actualment Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana, segons el protocol signat amb la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

 

Pròximes promocions 

L’Ajuntament de Molins de Rei i l’AMB, juntament amb l’IMPSOL, treballen per promoure nous habitatges públics. A finals del 2023 es va formalitzar la transmissió de les parcel·les R10 i R13 de les Guardioles, segons el conveni de cessió signat el juny del 2022, on es construiran 44 i 35 habitatges, respectivament.  

Els dos projectes, amb una clara aposta per la sostenibilitat, prioritzen la construcció amb fusta. L’inici de les obres es preveu per al segon trimestre del 2024. 

La urbanització de les Guardioles, promoguda per l’IMPSOL, ha afavorit la connexió dels barris de l’Àngel i de la Riera Bonet i ha dotat a la població d’un espai públic de gran qualitat de transició entre el municipi i Collserola, generant un total de 680 habitatges, la meitat dels quals seran amb protecció oficial. D’aquests, 196 els ha promogut l’AMB-IMPSOL i corresponen a les promocions a les parcel·les R1, R2, R3, R10 i R13.

Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Les Guardioles Molins de Rei