Reunió anual de Metropolis

| Tema: Relaciones internacionales

L'AMB assumeix la responsabilitat en matèria d'espai públic

Des del dia 27 fins al 29 d'agost s'ha celebrat a Johannesburg (Sud-àfrica) la reunió anual de Metropolis sota el títol "Ciutats metropolitanes i Ciutat-regió inclusives".

El govern de la província de Gauteng ha estat l'amfitrió de la trobada d'aquesta associació mundial de grans ciutats i àrees metropolitanes amb seu a Barcelona, de la qual l'AMB en té la copresidència.

Berlín n'assumeix la presidència

El vicepresident de l'Àrea d'Internacional de l'AMB, Alfred Bosch, ha participat en aquesta reunió com a representant de la metròpolis de Barcelona. Bosch ha pres part en diverses activitats com ara un debat polític —juntament amb els alcaldes, presidents i representants electes— sobre els reptes actuals de les àrees metropolitanes, una sessió sobre planificació i gestió urbana inclusiva on ha parlat del cas de l'àrea metropolitana de Barcelona i a una taula rodona sobre estratègies d'internacionalització de governs metropolitans.

Durant el congrés, Alfred Bosch s'ha reunit amb l'alcalde de Berlin i nou president de Metropolis, Michael Muller, per parlar de les prioritats de l'AMB i els reptes als quals ha de fer front dins de l'associació mundial de grans ciutats.

A la reunió del Consell d'Administració s'ha acordat que l'AMB, com a copresidenta de Metropolis, assumeixi la responsabilitat en matèria d'espai públic dins de l'associació. També s'ha aprovat un projecte sobre gestió integral de l'aigua per a l'adaptació al canvi climàtic que l'AMB treballarà amb Bogotà i Quito els propers dos anys.

El govern de la província de Gauteng ha celebrat amb els socis de Metropolis un acte commemoratiu del centenari del naixement de Nelson Mandela al municipi d'Alexandra.

Documentos relacionados