Reciclar armilles salvavides

Volver

| Tema: Cooperación internacional

Quarta edició del concurs d'idees per a un nou ús dels materials que s'acumulen a Lesbos


El Servei de Cooperació Internacional de l'AMB i l'entitat Lesvos Solidarity convoquen la 4a edició del Concurs Social d'Idees, que té com a objectiu donar un nou ús als materials de les armilles salvavides, llanxes pneumàtiques (dinguis), materials plàstics i peces robes que s'acumulen a l'illa de Lesbos (Grècia). A les tres convocatòries anteriors van participar més de 30 alumnes i es van premiar un total de 6 projectes.

Enguany, gràcies a l'èxit d'edicions passades, la participació s'amplia als alumnes d'estudis d'arts plàstiques, tèxtil, disseny i enginyeria que ofereixin les competències artístiques i tècniques necessàries per donar resposta a les demandes del projecte Safe Passage, gestionat per l'entitat col·laboradora Lesvos Solidarity.

En aquest sentit, el proper 16 de març s'oferirà, a totes les persones interessades a participar al concurs, un seminari en línia dinamitzat per l'equip de Cooperació Internacional. L'objectiu és donar a conèixer la situació de les persones refugiades a Lesbos, el projecte Safe Passage de Lesvos Solidarity, així com resoldre dubtes vinculats a la participació del concurs. A més, l'AMB oferirà a demanda tallers dirigits als centres educatius interessats.

El termini de presentació de projectes comença el 3 de maig i finalitza el 7 de juny a les 14 h. L'entitat col·laboradora Lesvos Solidarity premiarà els projectes guanyadors amb una visita a Lesbos. D'aquesta manera coneixeran la situació a l'illa, els projectes que s'hi duen a terme i podran posar en comú reflexions, dissenys i processos amb les persones que treballen al taller on es confeccionaran les propostes escollides. 

El concurs té, com a les tres primeres edicions, la voluntat de posar de manifest els reptes a què s'enfronten les persones que estan refugiades a l'illa de Lesbos i a la Mediterrània, i alhora es potencia el treball entre aquestes i els habitants locals a partir d'una iniciativa solidària i sostenible. També es convida l'alumnat, amb coneixements i mirades diverses, a reflexionar i plantejar solucions reals per transformar els materials en desús en objectes amb una nova vida.

Galería de imágenes

Trámites relacionados

Prova: $provaURL