Procés participatiu de Barcelona Demà

| Tema: Metropolis

El nou pla de la metròpolis dels 5 milions és un dels principals objectius del PEMB

Aconseguir que un ampli ventall d'actors del conjunt de la regió metropolitana s'involucrin en el procés Barcelona Demà per a l'elaboració del Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic de la metròpolis dels 5 milions, és un dels principals objectius de l'associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).

La finalitat d'aquest pla és impulsar el progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana per primera vegada en el conjunt de la regió metropolitana de Barcelona (RMB), sense perdre de vista, a més, el context d'emergència climàtica i les condicions del món després de la pandèmia.

 De moment, ja han mostrat el seu interès per participar-hi 428 organitzacions del conjunt del territori metropolità, una xifra que anirà augmentant i afegint més diversitat a mesura que avanci el procés.

Es debatrà al voltant de sis blocs, que descriuen diferents mirades que s'apliquen a la realitat de la regió metropolitana per analitzar-la i extreure'n els principals reptes de futur. Aquestes mirades suposen l'organització temàtica i d'enfocament dels continguts del procés Barcelona Demà. Són les següents:

  • Metròpolis resilient: amb els recursos bàsics garantits, més saludable i adaptable davant les incerteses.
  • Metròpolis pròspera: ofereix oportunitats per al desenvolupament econòmic i social per a totes les persones i territoris.
  • Metròpolis cohesionada: connectada, en xarxa i accessible, impulsa un progrés sostenible i inclusiu.
  • Metròpolis intel·ligent: vital i diversa, posa de relleu la recerca i la cultura com a eixos fonamentals per al seu desenvolupament.
  • Metròpolis multiescala: amb una governança complexa, que es projecta des de l'escala dels barris al conjunt del territori.
  • Metròpolis oberta: mediterrània, europea i de vocació global.
Així ho han explicat durant la roda de premsa de presentació del procés participatiu Barcelona Demà, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Barcelona i ha comptat amb les intervencions de Jordi Martí, president de la Comissió Executiva del PEMB; Oriol Estela Barnet, coordinador general del PEMB; Teresa Bermúdez, comissària del procés Barcelona Demà i coordinadora del programa d'habitatge de Sant Joan de Déu Serveis Socials, i Jordi Amat, comissari del procés Barcelona Demà i escriptor.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Ajuntament de Barcelona Plaça Sant Jaume, 1, 08002, Barcelona