Equitat de gènere a les metròpolis

| Tema: Cooperación internacional

4t Issue paper i jornades de debat de Metròpolis

Sala d'actes del Comitè Europeu de les Regions

El dilluns 25 de juny va tenir lloc a la seu del Comitè Europeu de les Regions de Brussel·les la presentació del 4t Issue paper i les jornades de debat de l'associació Metròpolis Espais Metropolitans Igualitaris en el Context de les Agendes Globals. El Servei de Cooperació de l'AMB hi va participar i va ocupar-se de moderar la sessió al llarg de tot el dia.

Metròpolis és un conjunt de 137 metròpolis mundials, una de les quals és l'AMB, que té com a objectiu principal servir de punt de trobada perquè àrees metropolitanes d'arreu puguin intercanviar opinions i debatre les polítiques relacionades amb el desenvolupament metropolità. Un dels elements clau per fomentar aquest diàleg és la figura de l'Observatori de Metròpolis.

Transversalitat del gènere a les polítiques públiques

Durant la jornada, es va debatre sobre la necessitat d'incorporar a l'agenda metropolitana l'equitat de gènere de manera transversal i, per exemplificar-ho, es van compartir experiències de mobilitat, urbanisme i espai públic de diverses metròpolis. Així mateix, es va destacar la importància de treballar amb agendes globals, metropolitanes i locals, i posicionar les àrees metropolitanes com a territoris estratègics per avançar amb els objectius d'equitat de gènere. Entenen que la mirada metropolitana propicia anàlisis que des d'un àmbit municipal no es perceben i permet identificar nous reptes i solucions supramunicipals de gran impacte.

Amb aquest Issue paper, Metròpolis demostra el seu compromís vers l'equitat de gènere i el seu posicionament a l'agenda mundial. Una de les principals conclusions extretes de la jornada és que no serà possible tenir metròpolis justes i equitatives sense una aposta decidida per incorporar la transversalitat del gènere a les polítiques públiques de les metròpolis.

Documentos relacionados
Publicaciones relacionadas
  • 04 issue paper | Observatori Metropolis
    Tema:
    Cooperación internacional
    Tipo:
    Divulgativo
    Público:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edición:
    Dossier
    Soporte:
    Electrónico
Dónde
Marker
Comitè Europeu de les Regions (Brussel·les)