Desenvolupament sostenible al Mediterrani

| Tema: Relaciones internacionales

AMB, UPM i Medcities, amb el desenvolupament sostenible de les ciutats mediterrànies

El vicepresident de l'AMB, Alfred Bosch, i el secretari de la Unió per la Mediterrània (UpM), Fathallah Sijilmassi, s'han reunit a Barcelona per tractar la necessitat de treballar per al desenvolupament sostenible de les ciutats mediterrànies a mitjà i llarg termini, i contribuir així a mitigar les nombroses crisis humanitàries viscudes en els darrers mesos.

Bosch ha reiterat el compromís de l'AMB en el suport dels governs locals a la Mediterrània i ha explicat els diferents projectes que es duen a terme a la regió, en els quals participen tècnics de l'AMB.

Sijilmassi i Bosch han compartit la idea que Barcelona ha de ser un espai de trobada on es parli de pau i solidaritat a la Mediterrània i del paper de les ciutats com a actors clau per a la resolució de conflictes.

En aquest sentit, han destacat la importància de la transferència de coneixement que poden fer les autoritats locals europees amb els seus homòlegs del sud, per tal de reforçar les administracions locals i la seva capacitat de gestió dels serveis urbans.

En la primera trobada política d'aquestes institucions, han coincidit en la necessitat que la Mediterrània i les ciutats tinguin un paper central en les diferents trobades i cimeres internacionals regionals i mundials, com Habitat III o la COP 22.

L'AMB i la secretaria de l'UpM col·laboren en diferents àmbits vinculats al desenvolupament urbà a la Mediterrània, principalment a través de la xarxa de ciutats MedCities, de la qual l'AMB n'acull la secretaria general i n'ocupa la vicepresidència.

La Unió per la Mediterrània és una institució internacional formada per 43 estats (els 28 estats membres de la UE i els seus socis mediterranis) que treballa per impulsar projectes conjunts que contribueixin al desenvolupament de la regió. Barcelona n'acull la secretaria general des del 2010, fet que reforça el seu paper de lideratge com a capital de la Mediterrània.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados