Iniciatives en marxa

decorativa
Experiències rellevants arreu
Hi ha diferents iniciatives municipals que se sumen a altres iniciatives ciutadanes cada cop més nombroses.
 • Comunitat d'Energia del Prat de Llobregat
  Promotor: Ajuntament del Prat de Llobregat.
  Participants: Pilot amb l'Ajuntament i famílies de l'escola Charles Darwin. També les esglésies del municipi. En un futur, extensió a la resta de la ciutat.

  L'Ajuntament ha instal·lat panells fotovoltaics en 22 teulades municipals i 3 esglésies. S'ha creat una SL sense ànim de lucre liderada per l'Ajuntament, en què també hi participa l'Associació d'usuaris i usuàries creada per a l'ocasió. El projecte pilot contempla la cessió temporal de 0,5 kWp a 45 famílies de l'escola Charles Darwin. 

  Més informació

 • Vilawatt Viladecans
  Promotors: Vilawatt, consorci publico-privat-ciutadà participat per l'Ajuntament de Viladecans, lAMB, l'Associació Ciutadana per la Transició Energètica i l'Associació d'Empreses i Comerços per a la Transició Energètica.
  Participants: membres de la comunitat Vilawatt.

  Vilawatt ofereix electricitat verda a través d'una companyia comercialitzadora pròpia. Per ser membre de la comunitat energètica cal contractar Vilawatt com a comercialitzadora d'electricitat.

  L'Ajuntament està instal·lant 1 MW a les teulades dels equipaments públics; es preveu cedir la gestió i l'usdefruit a Vilawatt. S'està treballant en una comunitat energètica concreta amb l'autoconsum fotovoltaic del mercat municipal, entre d'altres.   

  Més informació

 • Rubí Brilla
  Promotor: Ajuntament de Rubí.
  Participants: Comunitats veïnals del municipi.

  Rubí Brilla compta amb un servei gratuït que ajuda a la valoració del potencial d'estalvi en energies renovables i la creació de comunitats d'autoconsum col·lectiu, i acompanya les comunitats veïnals en el procés de rehabilitació energètica per estalviar energia, emissions i diners i millorar el confort i qualitat de vida

  Més informació