Subvencions per a recollida selectiva de residus

| Subject: Waste

L'AMB prioritzarà les actuacions municipals que impulsin canvis estructurals en la recollida

Taps de plàstic

L'AMB ha obert la primera convocatòria de subvencions per a la realització de projectes en matèria de gestió de residus destinada als ajuntaments metropolitans, per un import de prop de 4 milions d'euros.

Aquesta convocatòria, dirigida a projectes que es duguin a terme entre els anys 2017 i 2018, ofereix subvencions per al disseny, el desenvolupament i l'avaluació de projectes que permetin actuacions per reduir la generació de residus i millorar l'eficiència de la seva recollida. Es valoraran els següents elements:

  • Implantació de nous sistemes de control que permetin identificar els generadors.
  • Introducció de canvis en els models de recollida que afavoreixin l'increment de la quantitat recollida, així com la seva qualitat.
  • Actuacions específiques sobre grans productors de residus
L'import total de la convocatòria és d'1.900.000 euros per a l'exercici 2017 i 1.900.000 euros per al 2018, que fan un total de 3.800.000 euros en el període de dos anys. El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, a comptar des del passat 10 de maig.

"La recollida segregada dels residus està estancada en un índex al voltant del 35%. La principal intenció de l'AMB amb aquesta iniciativa és complir les ordenances europees i desenvolupar una estratègia de residu zero, a fi d'arribar a reciclar el 50% els residus municipals i aconseguir que la recollida selectiva "bruta" arribi al 60%, tal com s'estableix a la normativa comunitària, i reforçar així els models basats en l'economia circular i en el no-malbaratament de recursos", explica Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, que recorda que durant el 2016 l'AMB va iniciar la reflexió i l'anàlisi de la situació actual en matèria de recollida selectiva.