L'AMB llança les primeres subvencions per impulsar projectes que incrementin la recollida selectiva de residus

| Tema: Residus

L'AMB destina gairebé 4 milions d'euros a aquesta pionera convocatòria per aproximar-se al compliment dels objectius fixats per la normativa europea i catalana Es prioritzaran les actuacions que impulsin canvis estructurals en la recollida, com el pas a sistemes tipus porta a porta i el pagament per generació El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, a comptar des de la data de publicació de la convocatòria al BOPB, que es va fer el passat 10 de maig

Recollida selectiva

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) acaba d'obrir la primera convocatòria de subvencions per a la realització de projectes en matèria de gestió de residus destinada als ajuntaments metropolitans, per un import de gairebé 4 milions d'euros.

"La recollida segregada dels residus està estancada en un índex al voltant del 35%. La principal intenció de l'AMB amb aquesta iniciativa és complir les ordenances europees i desenvolupar una estratègia de residu zero, a fi d'arribar a reciclar el 50% els residus municipals i aconseguir que la recollida selectiva "bruta" arribi al 60%, tal com s'estableix a la normativa comunitària, i reforçar així els models basats en l'economia circular i en el no-malbaratament de recursos", explica Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, que recorda que durant el 2016 l'AMB va iniciar la reflexió i l'anàlisi de la situació actual en matèria de recollida selectiva.

Aquesta primera convocatòria, aprovada al Consell Metropolità de l'AMB del febrer i per a projectes realitzats entre 2017 i 2018 dels municipis metropolitans, ofereix subvencions per al disseny, el desenvolupament i l'avaluació de projectes relacionats amb la gestió de residus que permetin el desenvolupament de línies d'actuació per reduir la generació de residus i millorar l'eficiència de la seva recollida, amb la finalitat d'aproximar-se al compliment dels objectius fixats per la normativa europea i catalana.

L'import total de la convocatòria és d'1.900.000 euros per a l'exercici 2017 i 1.900.000 euros per al 2018, que fan un total de 3.800.000 euros en el període de dos anys. L'import màxim que podrà ser concedit a cada ajuntament metropolità serà de 500.000 euros, i el límit màxim subvencionat per l'AMB sobre el pressupost del projecte serà del 90% per a municipis de fins a 20.000 habitants, del 75% per a municipis entre 20.001 i 50.000 habitants, i del 50% per a municipis de més de 50.001 habitants.

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, a comptar des de la data de publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), que es va fer el passat 10 de maig.

Referent a la convocatòria, els criteris de selecció dels projectes són els següents:
? Implantació de nous sistemes de control que permetin identificar els generadors
? Introducció de canvis en els models de recollida que afavoreixin l'increment de la quantitat recollida, així com la qualitat
? Actuacions específiques sobre grans productors de residus

Aquest potent paquet de subvencions ja es van presentar als municipis metropolitans el passat mes de febrer, per informar-los de les seves possibilitats d'accés a aquests ajuts, i les seves característiques.

Documents relacionats