COAMMS-OPAMMS visita l'AMB

| Tema: Cooperació internacional

Una visita tècnica d'aquesta metròpolis salvadorenca s'interessa per l'espai públic urbà

Del 10 al 14 de juliol ha tingut lloc la visita institucional a l'AMB d'una delegació tècnica del Consell d'Alcaldes de l‘Àrea Metropolitana de San Salvador i la seva Oficina de Planificació (COAMMS-OPAMSS) formada per la subdirectora de Planificació i Investigació i pel subdirector de Desenvolupament Social i econòmic. La visita s'emmarca dins del projecte "El Espacio Público como elemento integrador del desarrollo económico y social en el Área Metropolitana de San Salvador para favorecer la cohesión social y la convivencia ciudadana".

L'objectiu d'aquest projecte és intercanviar experiències sobre la metodologia de treball en espais públics urbans. Aquest intercanvi inclou, entre altres, un debat i anàlisi de la incorporació dels enfocaments de gènere i diversitats en les actuacions en espais públics, així com sobre la incorporació de processos participatius en les diverses actuacions que es facin als entorns urbans.

La trobada també ha servit per mantenir un debat sobre les estratègies de gestió de residus amb objectius socials. En aquesta línia, s'han visitat experiències de l'AMB (parcs, places, nuclis antics i espais fluvials) a Badia, Ripollet, Cerdanyola i Sant Boi, així com iniciatives de desenvolupament econòmic de diferents municipis metropolitans.

També s'ha presentat l'exemple de diverses entitats socials: Andròmines, sobre reciclatge i deixalleria, i Raons Públiques, que s'ocupa de crear processos participatius en espais públics.

L'AMB manté relacions, des de fa anys, amb la COAMSS-OPAMSS, ja que aquesta suposa una institució estratègica per tal de dur a terme projectes de cooperació metropolitana directa a Mesoamèrica.

Documents relacionats