Lliurament del premi #30diesAMBbici

| Subject: Sustainable Mobility

Laia Guillamet rep una bici elèctrica per superar el repte de circular un mínim de 21 dies en bicicleta

En un acte celebrat a la seu de l'AMB, el vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, ha lliurat una bicicleta elèctrica a Laia Guillamet, d'Esplugues de Llobregat, que ha estat la guanyadora del sorteig del repte #30diesAMBbici, inciativa que va reptar, el passat mes d'abril, a circular un mínim de 21 dies en bicicleta.

L'AMB, per fomentar l'ús de la bici com a mitjà de transport diari, va sumar-se al repte internacional 30 dies en bici, un moviment ciutadà i comunitari per prendre l'hàbit d'anar en bicicleta de manera habitual. Segons les bases d'aquest concurs, que es va resoldre el passat 15 de maig, es tractava d'agafar la bici durant un mínim de 21 dies, fer fotos del repte i compartir-les a les xarxes socials d'Instagram o Twitter, acompanyades dels hashtags: #30diesAMBbici / #30DEB / #30diesenbiciBCN / #AMBbici.

Un total de 31 persones de l'àrea metropolitana hi van participar. 18 a través de Twitter i 13 a través d'Instagram. 

"La veritat és que el concurs va ser un repte de constància, i el vaig fer amb la meva parella", ha assenyalat Guillamet, que habitualment realitza recorreguts interurbans amb bicicleta i que està molt a favor d'aquest mitjà de transport. "Veig una tendència positiva, hi ha més ciclistes. S'ha de reduir el cotxe quan sigui possible, i utilitzar més la bici i el transport públic", ha afegit.

"Avui, amb el cas de la Laia, veiem un molt bon exemple que el canvi d'hàbits és possible. Tot i que des de l'administració estem intentant facilitar i crear tota la infraestructura necessària per impulsar la bicicleta, no ho podem fer sols. És totalment necessària la col·laboració ciutadana per fer realitat una mobilitat molt més sostenible i reduir la contaminació atmosfèrica", ha explicat Poveda, que ha felicitat Guillamet per superar el repte marcat i ha recordat l'estratègia de l'AMB per impulsar aquest mitjà de transport no contaminant.

Related documents
Where
Marker
Seu de l'AMB