Millores als parcs metropolitans

| Tema: Parcs

Diverses intervencions als parcs del Turonet, la Muntanyeta i Can Corts

Al llarg de les darreres setmanes han començat diverses intervencions a la xarxa de parcs metropolitans, algunes de millora global de les àrees dels parcs i altres de reforç d'equipaments al servei de la ciutadania.

Al parc del Turonet s'han iniciat les obres de remodelació i millora d'equipaments i usos ciutadans. Aquesta intervenció té com a objectiu endreçar els camins interiors del parc que connecten les diferents plataformes que envolten la plaça central i l'accés fins a la zona forestal, la creació d'una nova àrea de jocs infantils, l'arranjament de l'entorn de la Jugatecambiental i una àrea d'estada amb mirador a la zona forestal, a l'accés des del carrer de Sagunt.

Properament, també es faran millores al parc de la Muntanyeta, que afectaran els recorreguts de l'itinerari esportiu de la zona forestal. S'adequaran les zones d'estada i es reforçaran amb elements esportius, i també es millorarà la plataforma central que es troba davant de la biblioteca. En aquest cas, es renova el paviment i se'n modifica la geometria per tal d'adequar-se als usos i a la circulació dels visitants, s'amplia l'àrea de jocs infantils, se'n renoven els elements i, finalment, es genera una nova zona d'estada i es crea una pista de bàsquet reglamentària.

Tindrà lloc una tercera intervenció a parc de Can Corts. Està previst modificar la pavimentació de camins de sauló, es reordenarà i reforçarà el mobiliari de les àrees d'estada i es millorarà el sistema de recollida d'aigües.

Per últim, també es fan millores als equipaments existents del parc de Torreblanca. S'està instal·lant a la Devesa un equipament esportiu de cal·listènia (workout) que complementarà l'àrea de jocs i les instal·lacions de la Jugatecambiental.

Aquestes intervencions tenen sempre com a objectiu la millora i l'increment de l'oferta de possibilitats que tindran els ciutadans per gaudir i descobrir els parcs metropolitans. D'aquesta manera, els parcs, a més de millorar la vida a la ciutat pels seus nombrosos avantatges ambientals, aporten valor social, ja que són el context de gran quantitat d'activitats de lleure i gaudi. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Parc de la Muntanyeta
    Municipis:
    Sant Boi de Llobregat
    Inauguració:
    1993
    Superfície:
    255.590 m2
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
    Inauguració:
    2005
    Superfície:
    95.938,68 m2
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Cornellà de Llobregat
    Inauguració:
    2009
    Superfície:
    25.234 m2