Recicles o no recicles?

Tornar

| Tema: Residus

Campanya per explicar la importància de reciclar el paper, el vidre i els envasos

Ambaixadors cívics
Ambaixadors cívics | Premsa AMB
Durant els mesos de novembre i desembre, l'AMB ha posat en marxa "Recicles o no recicles?" una campanya pensada per explicar als veïns del districte de Sant Martí, a Barcelona, la importància de separar i reciclar els residus segons el sistema de 5 fraccions, fent especial èmfasi en el paper, el vidre i els envasos lleugers.

La campanya ha buscat el contacte directe amb el ciutadà. Un grup de 25 informadors especialistes (ambaixadors cívics) s'han situat, cada tarda, en diferents punts del districte, oferint consells sobre com classificar millor les deixalles que un ciutadà mitjà genera en el seu dia a dia, i desmentint llegendes urbanes sobre el reciclatge encara esteses, com la clàssica "després ho ajunten tot".

Durant els 30 dies que ha durat l'acció, s'ha actuat els 10 barris que conformen Sant Martí, a 3 dies per barri.

Actualment, cada ciutadà de l'àrea metropolitana de Barcelona diposita 11,6 kg per any d'envasos lleugers al contenidor groc, i 23,28 kg de paper i cartró al blau. Pel que fa al vidre, la xifra és de 16,6 kg. L'objectiu de la campanya és augmentar la quantitat de residus que els ciutadans recullen de forma selectiva, i conscienciar-los per generar una tendència cap a la cultura del reciclatge. També es vol reduir el nombre d'impropis (materials dipositats  al contenidor incorrecte).

Un 85% de la fracció resta (contenidor gris) es tracta als ecoparcs, gestionats per l'AMB,  per a recuperar-ne materials aprofitables. Aquesta quantitat ha augmentat el 6,4% en un any, de 719.595 tones el 2012 a 769.786 tones el 2013.

Aquesta acció ha estat integrament finançada pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio, i ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.