Primera trobada del projecte Clearing House

| Tema: Natura, Relacions internacionals

L'AMB participa en aquest projecte internacional sobre l'estudi de boscos urbans

Riu Llobregat

Del 4 al 7 de setembre va tenir lloc a Bonn la primera trobada del Clearing House, un projecte de col·laboració entre Europa i la Xina sobre boscos urbans i solucions basades en la natura, que té l'objectiu de millorar la capacitat de resiliència de les ciutats que s'enfronten a transicions i importants reptes mediambientals, socioeconòmics i culturals.

Aquest projecte té una durada de 4 anys, al llarg dels quals l'AMB participarà en l'estudi comparatiu de les solucions basades en els boscos urbans, desenvoluparà diferents tallers participatius i avaluarà les eines que se'n derivin al territori. El pressupost adjudicat és de 122.219 € i l'àmbit d'estudi i actuació se centra en el riu Llobregat.

El projecte Clearing House ha rebut fons del programa de recerca i innovació Horizon 2020 i el lidera l'organització internacional European Forest Institut (EFI). En l'àmbit metropolità, a banda de l'AMB, cal destacar també la implicació de Metropolis i del CREAF.

La trobada de Bonn va comptar amb la participació dels 26 beneficiaris del projecte, integrats per diferents universitats, instituts, centres de recerca i organitzacions internacionals com la IUCN, així com les ciutats europees (Brussel·les, Leipzig-Halle, Cracòvia i Gelsen-kirchen) i xineses (Beijing, Hong-Kong-Guangzhou-Shenzhen, Huaibei i Xiamen) on es desenvoluparan els casos d'estudi.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Programes o projectes relacionats
  • Clearing house
    Zona d'actuació:
    Àsia
    Tema:
    Espai públic
    Estat:
    Iniciat
On
Marker
European Forest Institute (Bonn)