Prevenir riuades a Badalona

| Tema: Aigua, Canvi climàtic, Relacions internacionals

Trobada del projecte europeu BINGO sobre els efectes del canvi climàtic en el cicle de l'aigua

Del 27 al 29 de juny, es va celebrar a la ciutat alemanya de Mulheim el segon congrés anual del Projecte BINGO, una iniciativa europea que té l'objectiu de disposar de les eines i coneixements necessaris per afrontar l'afectació del canvi climàtic pel que fa a sequeres i inundacions. El congrés, amb l'assistència de tots els socis que en formen part, va servir per posar en comú les tasques que s'estan realitzant i quins seran els objectius a curt termini.

L'AMB va presentar un pòster on es reflectien els eixos del projecte que s'està duent a terme a Badalona. En aquest cas es fan simulacions per calcular l'efecte de grans inundacions o riuades que es poden produir com a conseqüència del canvi climàtic, amb la finalitat de veure'n les afectacions en el medi i de poder presentar solucions possibles.

El pòster mostra des de quins seran els resultats esperats, i la importància que tenen, fins a com es preveu tenir en compte l'opinió de tots els actors i la comunicació entre si, així com la projecció de resultats.

L'AMB participa en el Projecte BINGO des de la Direcció de Serveis del Cicle de l'Aigua, juntament amb l'Ajuntament de Badalona, Aigües de Barcelona i Aqualogy.

Durant el congrés, també es va fer públic el documental Científics contra la sequera i inundacions del canvi climàtic, una producció del programa Futuris per a Euronews.

El projecte BINGO, liderat pel LNEC (Laboratori Nacional d'Enginyeria Civil) de Lisboa, pertany al programa europeu Horizon 2020.

On
Marker
Mülheim