METROAirports a Barcelona

| Tema: Infraestructures, Relacions internacionals

Conferència tècnica final dels experts de les metròpolis de Barcelona, París i Atlanta

El dia 29 de març, l'AMB ha acollit la conferencia tècnica final del projecte METROAirports. Durant aquesta trobada s'han analitzat i intercanviat experiències sobre l'impacte socioeconòmic que els aeroports tenen al territori metropolità. Les àrees metropolitanes de Barcelona, París, Atlanta i l'Associació de Ciutats i Regions Aeroportuàries europees (ARC) han participat en aquest intercanvi i exposició d'idees, presentant els casos dels seus aeroports.

A banda dels socis del projecte, també hi han intervingut representants d'altres actors de l'àrea metropolitana com l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament del Prat de Llobregat i AENA (Aeroport de Barcelona el Prat), que han debatut sobre la importància de la planificació, la governança i desenvolupament econòmic d'aquests territoris metropolitans propers als aeroports.

El projecte METROAirports, cofinançat per Metròpolis, l'associació mundial d'àrees metropolitanes, ha tingut una durada de tres anys durant els quals s'ha treballat sobre els aspectes econòmics i socials dels aeroports en territoris metropolitans, com ara la creació de llocs de treball, l'activitat econòmica, la mobilitat, l'accés a l'habitatge, la seguretat i la relació entre l'activitat dels aeroports i el dret a la ciutat.

Documents relacionats
Publicacions relacionades
  • MetroAirports
    Tema:
    Infraestructures
    Tipus:
    Tècnic
    Públic:
    especialitzat
    Edició:
    Informe
    Suport:
    Electrònic
Programes o projectes relacionats
  • METROAirports
    Zona d'actuació:
    Amèrica del Nord
    Tema:
    Cohesió social i territorial
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
On
Marker
Seu de l'AMB Barcelona
Marker
Aeroprot de Barcelona El Prat de Llobregat