Lillestrom-Akershus visita l'AMB

| Tema: Relacions internacionals

L'objectiu de la metròpoli noruega és conèixer el funcionament i projectes singulars de l'AMB

Passeig marítim de Badalona
Passeig marítim de Badalona | Adrià Goula
Una delegació provinent de la ciutat noruega de Lillestrom-Akershus ha visitat la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), dins del viatge que aquest grup de representants fa a la capital catalana els dies 7 i 8 de maig. La presidenta d'aquesta metròpolis, Annette Solli, va participar el passat mes de març al Seminari EMA 2015 de metròpolis europees.

Després d'una benvinguda i l'explicació de la institució metropolitana, les seves competències i el seu finançament, els visitants s'han reunit amb els responsables dels diferents serveis que l'AMB ofereix, com són la política de transport públic i mobilitat, el planejament urbanístic i territorial i la protecció del medi ambient, tant pel que fa a la prevenció i tractament dels residus municipals com la gestió del cicle integral de l'aigua. També se'ls ha presentat l´estratègia smart cities de l´Ajuntament de Barcelona i de l´AMB.

Els representants de la metròpoli noruega també han visitat el Passeig Marítim de Badalona així com el museu del Jardí Botànic de Barcelona.

La delegació de Lillestrom estava formada per representants polítics, directius d´empreses i, d´associacions privades i de centres de recerca lligats a universitats.

Documents relacionats