EMA 2021

| Tema: Relacions internacionals

La trobada de Porto subratlla la importància de la dimensió metropolitana

Participants a la trobada

Els dies 11 i 12 de novembre es va celebrar la 6a edició del fòrum EMA (European Metropolitan Authorities) a l'Àrea Metropolitana de Porto, impulsat per l'AMB, per debatre sobre els principals temes metropolitans i subratllar la importància de la dimensió metropolitana a escala europea, molt rellevant en els temps actuals tan difícils. En total hi van participar 21 grans ciutats i metròpolis de 13 països europeus.

Els representants polítics de ciutats i àrees metropolitanes europees, i els representants d'institucions europees i portugueses, van expressar les expectatives, necessitats i reptes futurs de les àrees metropolitanes pel que fa a la mobilitat, neutralitat climàtica, transformació digital, recuperació i governança.

Ernest Maragall i Mira, vicepresident de l'Àrea de Relacions Internacionals i de Cooperació, va participar al debat explicant com l'AMB ha actuat davant la covid treballant en diversos plans d'inversió per donar suport als municipis metropolitans i com ha identificat  projectes d'escala metropolitana per presentar als fons Next Generation EU.

El fòrum també va ser el moment de la signatura de la declaració política emmarcada en l'objectiu de "Potenciar àrees metropolitanes amb neutralitat climàtica: verdes, intel·ligents i resilients", una declaració que ha estat àmpliament lloada. Així mateix, es va remarcar la importància de continuar treballant conjuntament com a autoritats metropolitanes per transmetre aquest missatge tant en l'àmbit europeu com nacional.

La presència en aquesta edició de la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, de membres del Parlament Europeu, de ministres portuguesos i d'altres alts representants locals i nacionals va significar un valor afegit i una manera de potenciar el reconeixement polític per a la xarxa EMA.

En el fòrum també hi van participar i donar suport les principals xarxes europees i internacionals com Metropolis, Metrex i INTA.

Documents relacionats
On
Marker
Centro de Congressos da Alfândega do Porto