Arbre del paradís

Categoria: Vegetació singular

Municipis: Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern

IMG

Originària de l'oest i el centre d'Àsia. És arbre de capçada arrodonida, però molt irregular, que pot arribar a fer 10 metres d'alçària.

Nom científic: Elaeagnus angustifolia
Família: eleagnàcies
Alçària: 6 metres
Edat estimada: 30 anys

Denominació

Castellà: arbol del paraíso
Anglès: oleaster

Port

Arbre de capçada arrodonida, però molt irregular, que pot arribar a fer 10 metres d'alçària. El tronc té una forma tortuosa i les branques comencen a aparèixer des de molt avall.

Escorça

És de color marró fosc, escamosa i amb fissures. Les branques joves són de color platejat i tenen espines.

Fulles

Tenen forma de llança i poden fer de 5 a 8 cm de llargada. Són de color verd grisenc per l'anvers i més blanques i platejades pel revers.

Floració

De maig a juny. Les flors són petites, en forma de campana i molt oloroses. Són platejades per fora i grogues per dins. A l'arbre poden aparèixer de solitàries o formant petits grups.

Fruit

És un petit fruit carnós, de forma arrodonida i de color groc a vermellós. Conté una única llavor i està unit a les branques per un llarg peduncle.

Origen i hàbitat

Originària de l'oest i el centre d'Àsia, es troba naturalitzada en algunes zones del sud i del centre d'Europa. És molt resistent a la sequera.

Usos

Espècie ornamental en parcs i jardins. El fruit sec té gust de nou i, a l'Orient, és consumit en plats de rebosteria i és utilitzat per elaborar una beguda alcohòlica.

Saps què?

Aquest arbre és conegut com l'arbre del Paradís perquè a la Bíblia apareix citat com una de les espècies de plantes que hi havia al jardí de l'Edèn, el paradís terrenal segons la narració del Gènesi.

Publicacions relacionades
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
    Inauguració:
    2005
    Superfície:
    95.938,68 m2