Projectes participatius als parcs i platges

| Tema: Parcs

Els alumnes aprenen diversos continguts que després apliquen fent un servei comunitari

L'AMB impulsa aquest curs 2016/2017 una prova pilot per a la promoció de projectes participatius a les platges i parcs metropolitans amb l'objectiu d'afavorir la implicació i vinculació de les escoles, instituts i entitats en la conservació del seu entorn més proper.

Es tracta de projectes d'aprenentatge servei, és a dir, els alumnes aprenen diversos continguts que després apliquen fent un servei comunitari, en aquest cas, relacionat amb intervencions de millora o difusió de les platges i parcs metropolitans.

Els àmbits d'actuació dels projectes són molt amplis, des de l'artístic fins a l'arquitectònic passant per l'històric o l'ambiental, i poden ser proposats pel centre educatiu o entitat. Una de les línies de treball on es posa més èmfasi és la relacionada amb el foment de la biodiversitat, fruit del Pla de millora de la biodiversitat dels parcs i platges que s'està elaborant actualment.

L'AMB també ofereix el suport tècnic i material per desenvolupar els projectes d'aprenentatge servei. En aquest curs està prevista la participació de 14 centres educactius o entitats, com per exemple, l'escola Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts i l'escola Pla de les Vinyes de Santa Coloma de Cervelló, que construiran caixes niu per ocells, estudiaran el lloc més adequat per col·locar-les i en faran el seguiment i registre, o l'institut Pompeu Fabra que farà tasques de manteniment i seguiment de la presència d'insectes al jardí de papallones del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús de Badalona.

Documents relacionats
Enllaços relacionats