Metròpolis Verda a Cornellà

| Tema: Medi ambient, Infraestructures, Metròpolis

La ciutat acull una mostra sobre les infraestructures verdes metropolitanes i el projecte "Cornellà Natura"

L'AMB i l'Ajuntament de Cornellà han organitzat l'exposició Cornellà Natura dins de la Metròpolis Verda, que continua difonent el missatge de l'exposició Metròpolis Verda i presenta també el projecte Cornellà Natura que vol naturalitzar aquest municipi metropolità.

L'exposició Metròpolis Verda, inaugurada el passat mes de novembre a Barcelona, té l'objectiu de fer conèixer el valor de rius com el Llobregat o el Besòs, el sistema de parcs naturals com Collserola, el Garraf o la serralada de Marina, la xarxa de parcs metropolitans i les platges metropolitanes. També vol fer reflexionar sobre el rol dels espais oberts per a una metròpolis futura, sostenible i saludable, una metròpolis verda on es valori la natura, tot prioritzant les actuacions sostenibles i ecològiques.

Per la seva banda, Cornellà Natura és un projecte que, en un horitzó temporal d'una dècada (2016-2026), vol naturalitzar la ciutat i vol posar de relleu els valors ambientals, socials i paisatgístics propis, i per tant, humanitzar-la.

En aquesta mostra, comissariada per l'arquitecte Enric Batlle, es pot descobrir la diversitat d'hàbitats i espais verds del territori, centrats en el municipi de Cornellà.

Exposició Cornellà Natura dins de la Metròpolis Verda

Durant la inauguració, realitzada a la carpa instal·la a la plaça Europa de la ciutat, on està instal·lada la mostra, Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l'AMB, ha manifestat que "el projecte Cornellà Natura dóna valor a un aspecte tan important com és l'espai públic del municipi, que en els últims anys ha passat d'allunyar-nos de la natura a ser un espai de relació bàsic en la vida diària dels ciutadans".

Per la seva part, Ramon Torra, gerent de l'AMB, ha ressaltat que "l'àrea metropolitana de Barcelona és un dels espais amb més riquesa i varietat de paisatges de tot Europa, i aquesta singularitat fa necessari treballar perquè la ciutadania pugui treure el màxim partit dels espais lliures, que, malgrat que no ho sembli, encara conformen el 52% de la metròpolis".

La presència de Metròpolis Verda a Cornellà és la primera itinerància de les diverses mostres previstes, al territori metropolità, per conèixer una de les metròpolis més verdes del continent europeu.

Documents relacionats
On
Marker
Carpa a la plaça Europa Cornellà de Llobregat