El transport públic creix un 2,2% més

| Tema: Mobilitat i transport

El transport públic metropolità registra entre el gener i l'abril 235 milions de viatgers

Segons les dades de l'AMB del primer quadrimestre de l'any 2018, entre el gener i l'abril del 2018 més de 235 milions de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa i indirecta) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), volum que representa un increment del 2,2% respecte al mateix període del 2017. Tenint en compte calendaris homogenis entre del 2017 i 2018 d'aquest període, l'increment hauria estat de l'1,6%".

"Aquest creixement implica que, entre el gener i l'abril, als transports públics de l'AMB hi hem incorporat fins a 4,95 milions de nous viatgers respecte al 2017", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB Antoni Poveda. Nous viatgers, recorda, que "participen del canvi d'hàbits i participen en la millora de la qualitat de l'aire".

Aquest increment de viatgers transportats respecte a l'any anterior suposa un estalvi mediambiental. Ha permès que es deixessin d'emetre un total de 2.651 tones de CO2, 0'27 tones de PM i 8,29 tones de NOx a l'aire metropolità, si aquests viatges s'haguessin fet en vehicle privat.

Gràfic Viatgers AMB acumulats gener-abril (en milions)

Pel que fa a la xarxa de metro i autobús de gestió directa (TMB), entre el gener i l'abril del 2018, l'evolució del nombre de viatgers a la xarxa de metro i autobús de TMB ha continuat creixent respecte del mateix període de l'any anterior, amb un total de 205,26 milions de viatgers. En conjunt, les línies de gestió directa de bus i metro han guanyat 4,09 milions de nous viatgers, fet que representa un increment del 2% respecte del mateix període de l'any passat.

Els serveis de gestió indirecta de l'AMB han registrat un increment de viatgers del 3,6% respecte del mateix període de l'any anterior. Amb més de 0,86 milions de nous viatgers, i mantenint la tendència a l'alça dels darrers anys, els serveis de gestió indirecta han arribat en total als 29,76 milions de viatgers. Amb calendaris homogenis, aquest increment hauria estat del 4,1%.

Documents relacionats