Ciència en femení

| Tema: Sensibilització

Al febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Dona en un laboratori

Segons l'ONU, la ciència i la igualtat de gènere són vitals per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) recollits en l'Agenda 2030. Desafortunadament, l'accés de les dones a carreres científiques segueix tenint moltes barreres: menys del 30 % dels investigadors científics a tot el món són dones.

D'acord amb un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat que les estudiants universitàries acabin una llicenciatura, un màster i un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18 %, 8 % i 2 %, respectivament. Mentre que la probabilitat per als estudiants masculins és del 37 %, 18 % i 6 %.

Per aquests motius, el 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Un dia per promoure l'accés i la participació plena i equitativa de les dones i les nenes en la ciència. I és que la diversitat de gènere en la investigació permet aprofitar tots els talents, i aportar-hi la perspectiva i la creativitat femenina.

En aquest sentit, el programa Compartim un Futur disposa d'una guia sobre la perspectiva de gènere en les seves activitats.

Voleu saber-ne més?

Documents relacionats