Pràctiques internacionals FP 2024

| Tema: Formació professional

Estades formatives per a estudiants i docents en diferents països de la UE

Més de 120 estudiants de grau mitjà i superior de 59 centres de formació professional de l’àrea metropolitana de Barcelona faran pràctiques internacionals en empreses de diferents ciutats de Xarxa FP gràcies al programa europeu Erasmus+ que permet que estudiants, graduats i docents de l’FP puguin formar-se o fer estades formatives en institucions o empreses dels diferents països de la Unió Europea.

Aquest programa té dues modalitats que gestiona la Fundació BCN Formació Professional, en conveni amb l’AMB, de manera coordinada amb els centres de formació professional metropolitans. Per un costat, l’Erasmus+ d’Educació Superior que permet que els estudiants i graduats de grau superior facin 2 mesos de pràctiques a empreses europees i, per l’altre, els Erasmus+ Formació Professional que permet que aquestes pràctiques les facin els estudiants i graduats de grau mitjà durant 6 setmanes.

 

Més mobilitat, més perfils formatius, més països

Impulsar la internalització a la formació professional és una de les línies de treball del conveni marc entre l’AMB i la Fundació BCN Formació Professional que es renova anualment des del 2018. Des de llavors, i exceptuant els dos anys afectats per la pandèmia de la covid (2020 i 2021) els moviments internacionals gestionats per la Fundació BCN Formació Professional a l’àrea metropolitana de Barcelona no han parat de créixer en en nombre de centres, d’estudiants de grau mitjà, de grau superior i ara també de programes de formació i inserció (PFI). 

També ha augmentat la mobilitat de docents i de centres del territori participants en projectes de mobilitat internacional. També s’han diversificat els perfils formatius i s’han ampliat els destins de països de la Unió Europea.
 

Enllaços relacionats
On
Marker
IMEB | Sala d'actes Barcelona