SMART-MR

Cotxe elèctric
Sustainable Mesasures for Achieving Resilient Transportation in Metropolitan Regions (Mesures sostenibles per la resiliència del transport en àrees metropolitanes).

Descripció

Smart_MR


El projecte SMART-MR vol afavorir la transició a un futur urbà de baixes emissions de carboni. L'objectiu és aconseguir mesures sostenibles per al transport i la mobilitat a les ciutats.

El projecte se centra en el transport i la mobilitat en les zones urbanes, concretament en les àrees metropolitanes, i en els reptes que presenten la congestió i emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'hora de garantir unes condicions de vida saludables per als ciutadans i un ambient favorable per a les empreses. L'objectiu general de l'SMART-MR és donar suport a les autoritats locals i regionals en la millora de les polítiques de transport i mobilitat, i proporcionar mesures sostenibles per aconseguir un transport i mobilitat resilient i de baixes emissions a les àrees metropolitanes.

L'SMART-MR té una durada de cinc anys, en dues fases: una primera fase de tres anys, iniciada l'abril del 2016, per a l'intercanvi, aprenentatge i elaboració de plans d'acció, i una segona fase de dos anys per implementar-lo. Els socis reforçaran la seva cooperació i desenvoluparan plans d'actuació que inclouran temes com la planificació participativa en el transport, la creació de plans de mobilitat, la planificació de la logística de baixes emissions, els nodes de transport, l'economia col·laborativa i la gestió del transport.

L'AMB participa en els tallers d'intercanvi de bones pràctiques i desenvoluparà un Pla de mobilitat urbana sostenible a partir de les seves competències i del Pla metropolità de mobilitat urbana. També és responsable d'organitzar la conferència final del projecte a Barcelona el 2020.
Logo Interreg Europe

Conferència final a Barcelona

Enllaços relacionats