Noves afectacions i reforços del transport metropolità per a la manifestació de demà dissabte contra els atemptats

| Tema: Mobilitat i transport

Noves afectacions del transport públic metropolità amb motiu de la manifestació de dissabte 26 d'agost

Avisos del servei d'AMB Mobilitat

L'AMB contempla noves afectacions del transport públic metropolità amb motiu de la manifestació de demà dissabte, 26 d'agost, sota el lema No tinc por, en rebuig dels atemptats perpetrats dijous passat a la Rambla de Barcelona i a Cambrils i de suport a les víctimes del terrorisme, i recorda també els reforços del transport públic metropolità per facilitar els desplaçaments que els ciutadans metropolitans realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat de Barcelona.

La manifestació començarà a les 18 hores als Jardinets de Gràcia i afectarà tot el trànsit de superfície que circuli pel passeig de Gràcia i els carrers de l'entorn fins arribar a la plaça Catalunya, on té previst finalitzar la marxa. Per aquest motiu, l'AMB recomana la utilització del transport públic i aconsella també preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

Afectacions de les línies de bus metropolità i reforços
Pel que fa les línies de gestió indirecta de l'AMB, és possible que es vegin afectades diverses línies en funció de les afectacions de trànsit que es produeixin al voltant de la zona restringida. Aquestes serien les línies L94 i L95 que podrien limitar el seu recorregut al carrer Muntaner. També les línies B20 i B25, que podrien limitar el seu recorregut a Ronda Sant Pere/ Girona, i iniciar la tornada al carrer Casp/Girona. I, finalment, la línia B24, que podria limitar el seu recorregut al carrer Mallorca/Bruc, i iniciar la tornada al carrer Girona/València.

Des de l'AMB també es recorda que per facilitar l'accés dels ciutadans de l'entorn metropolità a la manifestació de dissabte, i també la tornada posterior als seus llocs d'origen, l'AMB reforçarà 9 línies de gestió indirecta, que permetran doblar la freqüència respecte el servei d'un dissabte normal. Per una banda, es reforçaran sis línies de l'Àmbit del Baix Llobregat (JM, L70, L72, L81, L86 i L97) i tres línies de l'Àmbit del Besòs (B20, B24 i B25). Tots aquests reforços començaran a les 15h, tres hores abans de la manifestació, i seguiran fins a dues hores després d'acabar la manifestació, aproximadament.

Alteració del servei d'Aerobús, amb una única parada a Plaça Espanya
L'AMB també informa que el servei d'Aerobús es veurà afectat, establint-se com a única parada del servei a Plaça Espanya (ambdós sentits).

Aquesta afectació serà entre les 17:30h a 21h, aproximadament, tot i que els horaris i canvis el recorregut segons informació de la Guàrdia Urbana.

Per tant, l'inici i el final del trajecte de l'Aerobús durant aquest horari serà a Plaça Espanya, amb connexió amb metro L1 i L3. Això significa que, en sentit Aeroport (T1 i T2), restaran anul·lades les parades de Plaça Catalunya i Sepúlveda – Urgell. I, en sentit Barcelona (centre ciutat) restaran anul·lades les parades de Gran Via - Urgell, Plaça Universitat i Plaça Catalunya.

Afectacions al servei de Taxi Metropolità
Totes les parades de taxis de la zona de perímetre afectada, que comprèn l'àrea des de Jardinets de Gràcia i Diagonal a Plaça de Catalunya i carrer Fontanella, i de Balmes a Pau Claris, estaran fora de servei. Segons informacions facilitades per la Guàrdia Urbana, aquest perímetre es podria ampliar en funció de la magnitud de la manifestació, amb un segon perímetre, que inclouria fins a Roger de Llúria (exactament, entre València i Plaça Urquinaona) i fins a Aribau (entre Aragó i Pelai/Pl. Universitat).

Reforç a totes les línies de metro
Des de l'AMB es recorda que el metro oferirà un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l'inici com al final de la manifestació. Entre les 13.00 i les 22.00h, s'augmentarà un 40% el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, que tenen estacions a l'Eixample i Ciutat Vella, els intervals siguin de 4,5 minuts aproximadament.

En previsió d'una elevada concentració de persones a l'exterior que dificulti la sortida, a partir de les 17.00h serà recomanable evitar les estacions de l'eix del passeig de Gràcia: Diagonal (L3 i L5), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

Desviaments i limitacions en els busos de TMB
Pel que fa les línies de gestió directa de l'AMB, operades per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), les alteracions de recorregut seran severes en gairebé una trentena de línies d'autobusos que circulen o travessen l'àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 16 i les 21 hores aproximadament, es produiran desviaments i limitacions de recorregut, per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l'àmbit de l'afectació, especialment en les línies regulars següents: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 41, 42, 47, 50, 54, 55, 59, 62, 66, 67, 68 i 91.

Per a informació actualitzada i detallada, consulteu els perfils de Twitter @AMBmobilitat i @TMBinfo.

Documents relacionats