Neteja de les platges metropolitanes després del temporal del últims dies

| Tema: Platges

Després dels intensos temporals de l'últim cap de setmana, algunes de les platges metropolitans han sofert desperfectes, sobretot en forma de residus vegetals que han acabat a la sorra, provinents del riu Besòs. És per això que l'AMB ha ofert una resposta immediata, enviant els seus equips tècnics a netejar aquests espais públics i deixar-los a punt per al seu ús.


A l'hivern és freqüent que el litoral metropolità es vegi afectat pels temporals, sobretot quan es combinen pujades del nivell del mar a causa de les baixes pressions, onatge important, fortes ràfegues de vent i pluja intensa.

L'últim temporal ha deixat una gran quantitat de residus, sobretot a les platges del nord, com ara la del Fòrum o la de Sant Adrià. Quan s'acumulen gran quantitat de residus, com en aquest cas, els inorgànics se separen "in situ" dels residus vegetals (canyes, troncs), d'acord amb el protocol d'actuació establert per l'AMB, per tal de diferenciar el rebuig i aprofitar la matèria vegetal per a la valorització ambiental. S'han desplegat sobre el territori un tractor amb pinces per a recollir residus, dues garbelladores i diversos equips de neteja manual.

Les platges són un espai viu que, tot i rebre la major part dels seus visitants a l'estiu, estan obertes els 365 dies de l'any i cada vegada són utilitzades pels ciutadans en una franja temporal més àmplia.

És per això que l'AMB no limita el seu manteniment, neteja i promoció als mesos de més calor, sinó que en vigila les condicions constantment, i està preparada per actuar en casos d'emergència, com ara davant d'un temporal. Malgrat la gran quantitat de deixalles que s'han acumulat a les platges, l'AMB preveu que els treballs de neteja durin entre 2 i 3 dies i que, a partir de llavors, aquest espai públic de qualitat torni a estar en perfectes condicions per a qualsevol usuari que en vulgui disposar.

Documents relacionats