Mesures Covid-19: L'AMB reobre el servei e-Bicibox amb noves mesures de seguretat i reprèn les tasques bàsiques als parcs i platges metropolitans

| Tema: Espais públics urbans

L'AMB informa que els usuaris de l'e-Bicibox obligatòriament hauran d'utilitzar guants de protecció per poder fer ús del servei També s'amplia el manteniment dels parcs i platges metropolitans, que han estat amb serveis mínims de neteja i inspecció aquestes dues setmanes de confinament total

e-Bicibox

Reobertura del servei e-Bicibox

Demà, dimecres 15 d'abril, l'AMB torna a posar en marxa el servei e-Bicibox, la bicicleta elèctrica pública i compartida de la metròpolis de Barcelona. Aquest servei metropolità va quedar suspès el 17 de març. Ara, l'AMB el torna a reobrir amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments en bicicleta a les persones que han de sortir de casa necessàriament per motius autoritzats, com ara anar a treballar.

Per a la gent que hagi de desplaçar-se, l'AMB recorda la recomanació principal en l'àmbit de la mobilitat en la situació actual: prioritzar els desplaçaments a peu o e en bicicleta sempre que sigui possible. Així ho recull la campanya informativa que l'organisme metropolità ha posat en marxa avui: "Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres".

Ús obligatori dels guants

Per poder fer ús del servei e-Bicibox, que tornarà a estar actiu demà a les 12.00 hores als 11 municipis metropolitans que en disposen, i per tal de limitar el risc de contagi davant de la situació d'emergència sanitària actual, és obligatori portar guants de protecció.

L'organisme metropolità ha recollit en un únic document i a la web del servei les mesures i recomanacions establertes per als usuaris de l'e-Bicibox, que són les següents:
  • És obligatori l'ús de guants de protecció per utilitzar el servei.
  • Poseu la vostra targeta al lector del quadre d'interacció i premeu únicament els botons imprescindibles.
  • En retirar o aparcar la bicicleta, si coincidiu amb altres usuaris, respecteu la distància de seguretat establerta: entre 1,50 m i 2,00 m.
  • Obriu la porta de l'e-Bicibox i retireu-ne o aparqueu-hi la bicicleta. Toqueu el mínim imprescindible d'elements comuns, com el pany. Els guants us ajudaran a prevenir possibles contagis i a evitar lesions davant de possibles caigudes.
  • En qualsevol moment, si teniu necessitat d'esternudar o tossir, seguiu les indicacions sanitàries i eviteu l'expansió tapant-vos el nas i la boca amb el colze flexionat.
  • Durant el trajecte, sempre que pugueu eviteu tocar-vos la cara, els ulls, el nas i la boca, així evitareu possibles contagis.
Finalment, un cop arribeu a casa o a la feina, és important que feu dues accions bàsiques:
  • Renteu-vos les mans en profunditat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).
  • Netegeu la targeta d'abonat amb un drap humitejat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).
El servei e-Bicibox es va posar en marxa fa poc més d'un any a 11 municipis metropolitans, que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.


Campanya informativa AMB: mobilitat segura

L'AMB recorda que avui dimarts, davant de l'evolució de la COVID-19 i la finalització del permís laboral retribuït recuperable, ha posat posa en marxa la campanya informativa sota el lema "Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres". L'objectiu és garantir una mobilitat segura que eviti nous contagis de COVID-19 per a les persones que necessàriament s'han de desplaçar per motius autoritzats, com ara anar a la feina.

El principal canal de difusió de la campanya multimèdia, que s'allargarà fins a principis del mes de maig, serà l'espai públic, a través d'opis, marquesines d'autobusos i els mateixos autobusos metropolitans de l'AMB. També arribarà a la ràdio i a la premsa escrita. Tot plegat es complementarà amb una àmplia estratègia en línia, amb bàners i altres formats digitals i a través de les xarxes socials.

Entre les recomanacions que ofereix la nova campanya de l'AMB hi ha tres grans missatges:  "Sempre que puguis, mou-te a peu o en bicicleta", "Evita utilitzar el transport públic en hores punta" i, en cas d'utilitzar el transport públic, "Fes servir guants i mascareta i respecta les distàncies de seguretat recomanades".


Treballs bàsics als parcs i platges metropolitans

Amb la finalització del període de confinament màxim, els parcs i platges metropolitans  reprenen les tasques de manteniment implantades el 14 de març, quan va començar la primera fase de l'estat d'alarma.

Pel que fa als parcs metropolitans:
  • Neteja global, buidatge de papereres i neteja de paviments i cobertes herbàcies.
  • Inspecció regular dels parcs amb detecció i resolució de possibles incidències, com la retirada d'elements de risc i l'abalisament d'elements, si escau.
  • Reducció a mínims de regs automàtics i garantia de reg manual per a l'arbrat de nova plantació.
  • Seguiment i resolució d'incidències urgents que afectin l'enllumenat o fuites d'aigua.
  • Tasques ordinàries mínimes, com ara sega de gespes i prats o volteig de sorrals per evitar-ne la degradació i possible contaminació.
Pel que fa a les platges metropolitanes:
  • Neteja manual: recollida d'animals morts i residus perillosos.
  • Feines ordinàries de manteniment d'equipaments i mobiliari.
  • Inspecció regular per detectar possibles incidències i resoldre les que suposin riscos.
  • Buidatge puntual de papereres semissoterrades en cas que els sensors marquin que estan gairebé plenes.
  • Gestió relacionada amb els temporals, com ara manteniment de pluvials i rieres

Documents relacionats