L'AMB sondeja el mercat: es busca "partner" privat per a l'operador d'habitatge de lloguer públic

| Tema: Habitatge

Es llança una consulta al sector immobiliari i de la construcció per afinar la configuració de la nova empresa publicoprivada. Té com a objectiu el perfeccionament del plec per a la posterior licitació que ha de regir la selecció d'un soci privat.

El Consell Metropolità ha presentat el llançament d'una consulta pública per a la recerca d'un soci privat per a Habitatge Metròpolis Barcelona, SA (HMB), el nou operador metropolità d'habitatge de lloguer públic, constituït el passat 19 de març i participat a dia d'avui en un 50% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i en un 50% per l'Ajuntament de Barcelona. El nou operador té per objectiu desenvolupar la política d'habitatge de lloguer assequible a la ciutat de Barcelona i el seu àmbit metropolità.

HMB està iniciant la seva activitat i les primeres passes consisteixen en la recerca i selecció d'un soci privat per promocionar, construir i gestionar el parc d'habitatges de lloguer assequible. A més, aquest soci privat subscriurà una ampliació del capital d'HMB, corresponent al 50 % de la societat. Aquesta selecció es durà a terme mitjançant un procés de licitació públic i, per tal de confeccionar i perfeccionar aquest procés, el Consell Metropolità de l'AMB llança una consulta preliminar de mercat.

Conèixer el mercat

La consulta preliminar té la finalitat de completar el disseny del nou operador, així com de rebre de les empreses privades que estiguin actives en el mercat les seves aportacions per a l'imminent procés de selecció. Així doncs, aquesta consulta està oberta a totes les persones físiques o jurídiques interessades a presentar les seves propostes alternatives de millora.

El contingut de la consulta recollirà les opinions del sector sobre el model de gestió i el pla d'inversions, entre altres aspectes, tant des del punt de vista econòmic com mercantil, contractual i jurídic.

El termini de presentació de consultes estarà obert fins al 28 de setembre de 2018 a les 14.00 h.

HMB: l'esforç per oferir lloguer assequible

Habitatge Metròpolis Barcelona té l'objectiu de construir entre 500 i 600 pisos de lloguer assequible cada any, per frenar la tendència a l'alça que experimenten els preus de l'habitatge metropolità.

Les cinc primeres promocions, que sumaran 350 pisos, es duran a terme als municipis de Montgat, Sant Adrià de Besòs i Sant Boi de Llobregat. La previsió és arribar a unes 4.500 unitats en vuit anys.

Els futurs llogaters, que seran seleccionats per convocatòria pública, optaran a subvencions, de manera que els beneficiaris amb rendes més baixes puguin abaratir fins a la meitat la mensualitat. El contracte tindrà una vigència de sis o set anys prorrogables, i es revisaran periòdicament els ingressos de la unitat familiar, a fi d'afavorir la rotació en els pisos i prioritzar els veïns que tinguin més dificultats per accedir a un lloguer convencional.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB