L'AMB recolza el desenvolupament d'un cotxe elèctric de competició dissenayt per estudiants de l'UPC

| Tema: Mobilitat i transport

El vehicle elèctric monoplaça, dissenyat per l'equip d'estudiants EUETIB e-Tech Racing, s'ha presentat a la seu de l'AMB, a la Zona Franca

Les competicions de cotxes de carreres són un veritable camp de proves per a les empreses automobilístiques, on desenvolupen noves tecnologies que més tard implanten amb èxit a l'automoció comercial. Amb aquesta voluntat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha recolzat el desenvolupament d'un vehicle elèctric de Formula Student que està liderant l'equip d'estudiants universitaris EUETIB e-Tech Racing, una associació sense ànim de lucre formada per un equip d'estudiants universitaris d'enginyeria de l'EUETIB, que pertany a l'Escola Industrial de Barcelona i a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La Formula Student és una competició a escala mundial on equips de diferents universitats i escoles d'enginyeria d'arreu del món dissenyen i fabriquen un vehicle monoplaça que han de defensar davant d'un jurat format per enginyers d'alt nivell. L'objectiu és estimular els joves estudiants d'enginyeria per demostrar la seva iniciativa i creativitat, amb el disseny d'un prototip competent i fiable. Per exemple, es calcula que només a Alemanya hi ha 300 equips de Formula Student.

Cercant solucions no contaminants
"L'objectiu és impulsar la recerca universitària i el desenvolupament tecnològic en matèria de mobilitat elèctrica i convertir aquesta solució no contaminant en una realitat quotidiana", exposa Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB.

El vehicle, que actualment està en període de proves i que properament participarà en diverses competicions, ha estat presentat oficialment a la seu de l'AMB, a la Zona Franca de Barcelona. A l'acte, hi van assistir Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB i l'equip d'estudiants de l'EUETIB e-Tech Racing que, en aquests darrers mesos, ha fet realitat el projecte.

Millora de les bateries del vehicle elèctric
"L'AMB, com a enginyeria pública tècnica que som, hem d'anar de la mà del món de la investigació i el món universitari. La recerca és clau per millorar i perfeccionar la tecnologia i durada dels motors elèctrics, que no produeixen emissions contaminants", ha exposat Poveda, recordant l'aposta de l'AMB per la mobilitat sostenible i elèctrica, un repte important per reduir notablement la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis.

Fruit de l'acord, l'AMB fa una aportació de 4.000 €, mitjançant una subvenció, per adquirir una nova tipologia de bateries modulars BMS (Battery Management System), , que permet gestionar la càrrega, la descàrrega i l'estat de les cel•les que formen el conjunt de bateries del monoplaça.

Competició nacional
Durant el mes d'agost de 2016 se celebren els Campionats Formula Student, on hi participarà l'equip EUETIB e-Tech Racing amb el monoplaça. La competició es durà a terme entre el 24 i el 28 d'agost al Circuit de Montmeló, amb 4 tipus de proves diferents.

Durant el cap de setmana del 3-4 de juny, el vehicle va ser exposat al Barcelona Motors Days, fira del motor esportiu internacional que se celebra anualment al Moll de la Fusta i té més de 150.000 visitants. Com a novetat, en aquesta edició del 2016 la cita va integrar l'àrea Smart City, on destacaven projectes de mobilitat sostenible. 

Documents relacionats