L'AMB exposa els projectes metropolitans a la biennal d'arquitectura i urbanisme de Seül juntament amb 80 ciutats i àrees metropolitanes d'arreu del món

| Tema: Urbanisme

La Biennal s'organitza en quatre eixos al voltant del concepte de "ciutat col·lectiva" i l'AMB està emmarcada en l'eix de "l'exposició de ciutats". L'AMB presenta el seu model de ciutat a través de diferents projectes relacionats amb les competències metropolitanes, com urbanisme o mobilitat. Els visitants podran conèixer i endinsar-se a la realitat de la metròpolis de Barcelona des d'aquest dissabte i fins el 10 de novembre, on s'estima que hi passin més de mig milió de persones.

Aquest dissabte obre les portes la Biennal d'Arquitectura i Urbanisme de la capital coreana en què l'AMB hi té presència amb un estand propi, on s'exposen els projectes metropolitans. També hi té presència a través de la participació conjunta amb la Generalitat de Catalunya a l'estand sobre big data i urbanisme de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC).

A l'estand propi, l'AMB exposa els diferents projectes metropolitans que realitza en els àmbits d'espai públic, infraestructura verda, planejament urbanístic, habitatge i mobilitat sostenible. Els projectes més rellevants en què els visitants podran endinsar-se són els següents:

• Parc Riu Llobregat (diversos municipis)
• Parc de la Solidaritat (Esplugues de Llobregat)
• Passeig marítim (Castelldefels)
• Connexió pedalable (Barcelona/Esplugues de Llobregat)
• Escola Els Encants (Barcelona)
• Promoció d'habitatges CINEMA PISA (Cornellà de Llobregat)

Pel que fa a l'estand compartit amb l'IAAC i la Generalitat de Catalunya, els visitants hi podran trobar el treball d'Ildefons Cerdà com a precursor del big data urbà a partir de la traducció a l'anglès de la Teoria general de la urbanització, publicada el 2017. A través d'una instal·lació amb mapes interactius, es presenten diferents exemples contemporanis que reflecteixen de quina manera l'ús de la informació i les dades condicionen el disseny i la gestió de diverses ciutats del món. Les dades amb què ha treballat l'Àrea Metropolitana de Barcelona en la redacció del PDU es veuran reflectides en aquests panells.  https://iaac.net/iaac-biennale-architecture-seoul2019/

La segona edició de la Biennal d'Arquitectura i Urbanisme de Seül té com a leitmotiv el tema de "ciutat col·lectiva", amb l'objectiu convertir-se en una plataforma per intercanviar informació i mantenir debats sobre la creació i el canvi de les àrees metropolitanes del món. En un moment en què les ciutats són cada vegada més desiguals i segregades, la Biennal es pregunta si poden continuar sent percebudes com a espais col·lectius a través de quatre exposicions:  exposició temàtica, exposició de ciutats, estudis globals i projectes en el lloc.

Documents relacionats