L'AMB cedeix 8 autobusos a la ciutat de Chefchaouen

| Tema: Mobilitat i transport

Avui, 24 de març, l'AMB i la ciutat marroquina de Chefchaouen han signat un conveni pel qual la primera cedirà 8 autobusos retirats del servei actiu però en perfectes condicions de funcionament.

Els signants han estat Mohamed Sefiani, Alcalde de Chefchaouen , Jordi Portabella, Vicepresident de l'AMB i President del Consell Metropolità de Coopearció al Desenvolupament i Carles Fábregas Agustí, Director General de l'empresa TUSGSAL. Durant l'acte també hi ha estat present Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB.

El conveni que preveu la donació de 8 autobusos estàndard, cedits per l'empresa prestadora de serveis de transport públic metropolità TUSGSAL a través de l'Àrea de Transport i Mobilitat de l'AMB, per tal de destinar-los  al projecte Transport urbà per a la Comuna Urbana de Chefchaouen, i se situa en el context d'execució de les recomanacions del Pla director d'aparcament, de circulació i d'establiment d'un sistema de transport urbà, d'aquesta ciutat del nord del Marroc, amb la implantació de tres rutes de transport col•lectiu urbà.

Cal indicar que el conveni també preveu actuacions d'acompanyament i assessorament tècnic que consistirà en una visita prèvia de diagnosi i comprovació de la viabilitat del projecte per part de personal tècnic de Cooperació i Mobilitat de l'AMB, així com l'estada a Barcelona  de tres tècnics municipals del Parc Mòbil de la Municipalitat de Chefchaouen que rebran formació relativa a les característiques tècniques del vehicles i als protocols de manteniment.

D'altra banda, el conveni estableix una aportació de 6.000 € per part de l'AMB per finançar l'adquisició de material de recanvi i eines i una inversió, pel mateix import, per part de la Comuna Urbana de Chefchaouen que es destinaran a l'adequació de les instal•lacions del seu Parc Mòbil municipal.

Documents relacionats