Afectacions a les platges metropolitanes després del temporal

| Tema: Platges

Durant el darrer cap de setmana, a causa del fort temporal, la majoria de les 41 platges metropolitanes han sofert desperfectes. Les afectacions més importants en mobiliari s'han produït a les platges del nord, als municipis de Montgat, Badalona i Sant Adrià de Besòs. Al sud, cal destacar el Prat de Llobregat.

Una gran quantitat de passeres d'accés a la sorra han quedat desplaçades o trencades. En total, caldrà substituir unes 150 passeres, que sumen en conjunt uns 500 metres lineals d'aquest equipament.

També algunes dutxes necessitaran reparació després de quedar malmeses per l'onatge, i serà necessari reparar part de la instal·lació d'aigua a les platges de Badalona i Montgat.

A més, una gran quantitat de residus han acabat a la sorra, cosa que requerirà tasques especials de neteja.

L'AMB, administració competent en el manteniment d'aquestes platges, ja ha iniciat els treballs de reparació i condicionament i dedicarà una quantitat extra de personal i mitjans per fer front a aquest episodi. Mentre que les feines de neteja estaran enllestides aproximadament en una setmana, la restitució de tots els equipaments i del mobiliari s'allargarà fins a principis de febrer, donada la severitat del temporal.

Una altra de les primeres tasques que es duran a terme és el buidat de sorra davant dels sobreeixidors i conduccions d'aigües pluvials, de manera que si hi ha més pluges, l'aigua pugui arribar al mar sense problemes.

Per la seva banda, el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente s'encarregarà de redistribuir la quantitat de sorra, ja que algunes platges n'han acumulat mentre que en d'altres n'hi falta.

Els treballs de neteja i reparació tindran un cost estimat de 200.000 €.

Aquest temporal ha tingut lloc quan ja s'havien enllestit les feines de neteja i condicionament, per part de l'AMB, d'un altre episodi similar viscut el passat 20 de desembre.

Documents relacionats