RiConnect inicia la 2a fase

| Tema: Relacions internacionals

El projecte vol fomentar el transport públic i la mobilitat activa

Foto dels integrants del projecte

El Projecte RiConnect-Repensar les infraestructures de mobilitat per reconnectar les ciutats, del programa europeu URBACT, inicia la 2a fase per poder seguir treballant durant els propers 2 anys.

RiConnect té com a objectiu de fomentar el transport públic i la mobilitat activa per tornar a connectar persones, barris, ciutats i espais naturals i aconseguir, d'aquesta manera, una metròpolis més sostenible, equitativa i atractiva per a tothom.

El projecte, liderat per l'AMB, està impulsat per 8 àrees metropolitanes europees, i cadascun dels socis desenvoluparà localment el seu Pla d'acció integral, que haurà estat codissenyat per tots els agents implicats. L'AMB treballarà en l'àrea que correspon a la N-150, la C-58 i el ferrocarril, que té l'epicentre entre Cerdanyola del Vallès i Ripollet del Vallès. Aquesta tasca es combinarà amb tallers transnacionals per a l'intercanvi de coneixement i la recerca de sinergies entre totes les metròpolis.

És el primer cop que 8 àrees metropolitanes, totes actives a la xarxa EMA, impulsen un projecte europeu dins la xarxa URBACT: AMB, Area Metropolitana do Porto, Obszar Metropolitalny Gdansk-Gdynia-Sopot, Krakow Metropolis Association, Major Development Agency Thessaloniki SA, Vervoerregio Amsterdam, Métropole du Grand Paris i Transport for Greater Manchester.

Resultats de la primera fase
El resultat de la primera fase del projecte és el RiConnect Baseline study document, que descriu els reptes i els temes que es desenvoluparan en aquesta segona fase: mobilitat, fluxos, integració d'infraestructures i planificació de les funcions ecosistèmiques de la metròpolis. 

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • IMG
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Mobilitat i transport
    Estat:
    Iniciat