Premi Laus al web de l'AMB

| Tema: AMB

Ha rebut el guardó de bronze en la categoria de Millor web

El web de l'AMB ha estat guardonat amb el Laus 2015 de Bronze dins de la categoria de Millor Web i Mitjans Digitals. Aquest guardó es va lliurar el passat 3 de juliol durant la Nit Laus 2015 on es van recompensar diversos projectes que es van presentar a la 45a edició d'aquests premis de disseny gràfic i comunicació visual que s'atorguen a Barcelona.

Laus 2015 (web i mitjans digitals)

Els premis Laus estan organitzats per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD). L'ADG és una associació privada sense ànim de lucre d'àmbit estatal que, des de fa cinquanta anys, té l'objectiu de promoure el disseny gràfic i la comunicació visual en la vida cultural i econòmica del país.

En cada edició es lliuren quatre guardons als projectes finalistes: el Grand Laus i els Laus d'Or, de Plata i de Bronze. Els premis es regeixen per criteris de qualitat conceptual i formal, d'excel·lència del projecte, de funcionalitat i d'aportació nova o innovadora.

L'AMB va posar en marxa el seu nou web el desembre del 2013. Un dels objectius del redisseny i reconceptualització del web era donar una imatge unitària i transversal de l'AMB com a administració metropolitana única. Per fer-ho, entre altres accions, el disseny es va concebre amb una idea racional i coherent que buscava que el web transmetés eficàcia, modernitat i actualitat. També s'hi va aplicar el disseny adaptatiu (responsive design), un concepte de disseny web que implica redimensionar i col·locar els elements del web de manera que s'adaptin a l'ample de la pantalla des d'on s'està navegant –tauleta, mòbil o ordinador– per tal d'obtenir una visualització correcta dels continguts i una bona experiència d'usuari.

Des de la posada en marxa del nou web la tardor del 2013, s'ha passat d'uns 31.000 visitants únics en un mes a prop de 170.000 a finals del mes de juny passat: un augment de prop del 450% en menys d'un any i mig.

Documents relacionats