AMB i MedCities als MEDCAT Days

| Tema: Relacions internacionals

MedCities entre els promotors de la Mediterranean Cooperation Alliance

Imatge de grup dels participants

Durant el mes de febrer la Generalitat de Catalunya ha organitzat el MedCat Partners Forum, unes sessions de treball per donar un nou impuls a l'estratègia mediterrània. Aquestes sessions, que s'han fet amb un grup reduït d'experts, han comptat amb la participació de l'AMB i de MedCities, que han pogut compartir la seva visió i experiències sobre el terreny en l'àmbit de les polítiques urbanes al nord, al sud sud i a l'est de la Mediterrània.

L'acte més destacat d'aquestes jornades va ser el seminari internacional "El futur de la regió mediterrània post 2020: integrar estratègies pel desenvolupament sostenible i la cohesió". En aquest marc, l'Euroregió Pirineus-Mediterrània, la CIM-CPRM, l'Arc Llatí, MedCities i l'Euroregió Adriaticojònica van signar la declaració Mediterranean Cooperation Alliance per a una millor cooperació mediterrània a llarg termini i que neix amb la voluntat de consolidar l'aposta per a un desenvolupament sostenible i integrat de la Mediterrània amb estratègies macroregionals i de cooperació.

A la segona jornada va tenir lloc el MedCat Partners Forum on el secretari general de MedCities, Xavier Tiana, va intervenir a una taula rodona per exposar el posicionament de la xarxa respecte dels fons de cooperació territorial europea pel pressupost 2012-207. D'altra banda, MedCities va presentar els resultats del projecte Madre sobre agricultura urbana que ha comptat amb una participació molt destacada dels serveis tècnics de l'AMB.

Documents relacionats
On
Marker
Palau de Pedralbes Barcelona