Camí de carena i miradors al parc de la Muntanyeta

Tornar
Mirador del parc de la Muntanyeta
María José Reyes

Millora de l'accessibilitat i modificació del traçat d'un dels camins del parc per garantir un pendent més amable. 

Galeria d'imatges

Fitxa tècnica

Data de projecte:
Gener 2015
Data inici de l'obra:
--
Data fi de l'obra:
--
Data d'execució:
Abril 2016
Municipi:
Sant Boi de Llobregat
Superfície:
4.410 m²
Cost:
95.839 €
Autors:
Jona García (AMB)
Col·laboradors:
Eulàlia Codina, Montse Garcia, Jaume Fornés, Oihana García (Equip AMB)
Contractista:
Jufral, Cespa

Premis i reconeixements

Premi AJAC X 2016. Àmbit: Urbanisme i Paisatge, obra realitzada.
Seleccionada, Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba 2016. Categoria: Regeneració.

Descripció

Inaugurat el 1993, el parc de la Muntanyeta és en un petit turó, a tocar de la muntanya del Montbaig amb l'ermita de Sant Ramon al cim, i té dues parts diferenciades: el sector sud-est és un espai totalment urbà i on se situen la majoria d'equipaments; i la part nord-oest del turó, que té un caire més forestal, amb zones de prats i arbustos i una abundant vegetació arbòria en què predominen les pinedes i els garrofers, i que és objecte de l'adequació del camí de carena i la construcció de miradors.

Per tal de millorar l'accessibilitat i reivindicar el valor forestal del parc, es modifica el traçat d'un dels camins per garantir un pendent més amable i se'n refan els accessos. Els camins, de sauló i pedra llicorella de la mateixa muntanya, es delimiten amb una peça de fusta, i els accessos es pavimenten de manera que s'adapten als pendents, assegurant així un bon drenatge natural.
Aprofitant les vistes que proporciona el turó, es construeixen dos miradors al camí de carena del parc. Sobre un entarimat de fusta, la proposta de disseny del mirador és una potent línia, feta també de fusta, que neix de terra i gira per fer de barana col·locant-se de manera paral·lela a l'horitzó, i retorna a terra després d'un altre gir que forma un banc.

Enllaços relacionats