Platges de Montgat

Els prop de dos quilòmetres de platges de sorra daurada del litoral de Montgat incorporen un sortint rocallós que afegeix encant i varietat al paisatge. Fàcilment accessibles amb el ferrocarril són molt visitades per usuaris de tota l'àrea metropolitana.

Estat de la platja

  • Bandera
    Bandera: Desconegut
    Desconegut
  • Estat de la mar
    Estat del mar: Desconegut
    Desconegut
  • Qualitat de l'aigua
    Qualitat de l'aigua: Sense servei
    Sense servei
  • Meduses
    Desconegut
Imatge de la platja
© María José Reyes

És una platja petita en forma de cala. Es troba limitada al nord pel que queda de les roques del Turó de Montgat les mateixes que es van fer servir per realitzar la base de la via del ferrocarril construïda al 1848.

Longitud: 250

Superfície: 25.590,98m2

Equipaments
Abalisament de zona de bany  Lavabos Senyalització informativa
Bancs  Papereres Torres i cadires de vigilància
Bar  Passeres
Dutxes i rentapeus  Passeres accés adaptada

Serveis
Salvament i socorrisme
Localització
Com anar-hi?
Transports al voltant de...
Enllaços relacionats
Publicacions relacionades
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès geològic
    Descripció:
    És un dels pocs indrets on es poden trobar materials de més de 20 milions d'anys, que majoritàriament es troben a més de 4.000 m enterrats a sota del fons del Mar Mediterrani. Al tall que dona a la platja es poden observar materials de diferents èpoques geològiques, i diferents característiques (roques sedimentàries, ígnies i metamòrfiques), falles, canals sedimentaris i altres estructures, que fan que aquest punt sigui un llibre de geologia obert. També a les investigacions s'han trobat petits fòssils de gran interès científic.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Lloc singular
    Descripció:
    La cala de les roques de Montgat és un petit refugi de sorra i roques que té la seva pròpia dinàmica, diferent de la resta de platges. La neteja i el manteniment la duen a terme operaris de manera manual, i no s'hi aporta sorra artificial. És una cala natural que s'ha anat forjant amb el pas del temps. Des d'un punt de vista geològic és l'únic aflorament de roques ígnies i metamòrfiques del paleozoic (de fa més de 350 milions d'anys) que hi ha a l'àrea metropolitana de Barcelona.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Lloc singular
    Descripció:
    A la una del migdia, de dilluns a divendres, els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar, venen el peix acabat de pescar a la Llotja del Peix de Montgat. Aquesta llotja centenària acull pescadors i compradors d'una manera professional i familiar i ofereix el millor producte amb garanties d'haver estat pescat aquell mateix matí mitjançant tècniques que no malmeten el medi ambient.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès històric
    Descripció:
    A pocs metres de la cala de les Roques de Montgat hi trobem el turó de Montgat, un cim discret —quaranta metres sobre el nivell de la mar— però de gran importància històrica: se sap que cap al 3500 aC hi havia un assentament, s'hi han trobat restes romanes, al llarg dels últims mil anys va tenir un castell i església fortificats, més endavant va ser un punt estratègic tant de vigia del Consell de Cent com durant la guerra de Successió i, més modernament, s'hi va construir el primer túnel ferroviari de la península Ibèrica (línia Barcelona-Mataró) i s'hi va fundar el Centre Excursionista de Catalunya. El turó tenia al seu origen més de 70 m d'alt, però al segle XIX s'hi va establir una pedrera d'on es va extreure el material per construir la línia del ferrocarril. Damunt de la caleta s'hi conserven dos nius de metralladores que recorden la posició estratègica d'aquest turó durant la Guerra Civil Espanyola.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès històric
    Descripció:
    Torre de guaita i defensa que formava part de l'antiga masia de Ca n'Alzina, enderrocada el 1987. Va ser construïda durant el segle XVI (probablement sobre les runes d'una vil·la romana), quan la casa era propietat de la família Matheu. És de planta absidal (semicircular per un costat i rectangular per l'altre). Té diverses finestres emmarcades de pedra i restes de matacans. S'ubica al nord del túnel de la Foradada, sota el turó de Montgat i davant la platja.