Accessos directes:

Paisatge de fons

Tornar

Exposició sobre els 20 anys de Biennal de Paisatge a l'AMB

Camp de blat
Del

al
Tema:
Espais públics urbans
Tipus:
Exposició
Públic:
General
Quan:
Del al (guardar)
On:
Espai Mercè Sala, Estació de metro Diagonal - Vestíbul de connexió L3 i L5  (veure)
Promotors:
AMB

Descripció

Exposició documental que mostra el recorregut que el simposi i la institució han fet plegats al llarg dels anys.

D'una banda, un simposi que ha estat espai de debat i trobada; i de l'altra, una institució amb una reconeguda trajectòria professional en la intervenció en el paisatge i l'actuació a l'espai públic.

Postal

Informació i horari

Dilluns a divendres de 10.00 a 20.30 h.

Entrada gratuïta

Contingut i estructura de l'exposició

Com si es tractés d'un diagrama de Venn, l'exposició il·lustra aquest camí conjunt mostrant les 89 actuacions de l'AMB recollides en els catàlegs de la Biennal de Paisatge.

"Paisatge de fons" posa en valor el potencial del fons documental i pretén sensibilitzar els visitants davant l'important paper dels arxius com a preservadors de la memòria i difusors del coneixement. Un patrimoni que ens permet interpretar el passat, registrar el present i abordar el futur.

Amb aquesta finalitat s'ha configurat un paisatge abstracte que esdevé suport del missatge, contenidor de l'arxiu i celebració dels 20 anys de Biennal de Paisatge.

Aquesta instal·lació, que resulta d'entrellaçar la linealitat del temps i l'acumulació del contingut, ens convida a dues escales de lectura: la visió global i cronològica de la intersecció entre els dos arxius documentals, i la visió de detall que aprofundeix en el contingut i en permet l'apropiació ciutadana.

El fons de l'arxiu, format per reproduccions en format dinA4 i piles de documents, es disposa i es relaciona al llarg de 28 metres lineals de gabions i permet al visitant conèixer la tasca que l'AMB ha realitzat, i continua realitzant, en l'àmbit de la construcció de l'espai públic i la intervenció en el paisatge metropolità.

PostalFree

Nota de premsa

On

Marker

Espai Mercè Sala Estació de metro Diagonal - Vestíbul de connexió L3 i L5

Com anar-hi?
Transports al voltant de...