Torna la Jugatecambiental

| Tema: Parcs

La programació d'activitats s'allargarà fins a finals d'any

Imatge d'una activitat a la Jugatecambiental

El cap de setmana del 30 i 31 de març arrenca la temporada de primavera a les 39 Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans. La programació es rependrà els diumenges al matí, en horari d'11.30 a 13.30 h, excepte al parc del Mil·lenari, al parc de les Planes i a Can Buxeres, on les propostes sempre tenen lloc el dissabte al matí. Les activitats s'allargaran fins a principis de desembre, sempre comptant amb l'aturada estival.

Totes les Jugatecambientals compten amb propostes de descoberta en família dels valors dels parcs i platges metropolitans, així com altres aspectes relacionats amb la natura i el medi ambient. En cada sessió, els visitants poden participar en una activitat guiada per educadors especialitzats i també disposen d'un espai de joc no dirigit, amb materials diversos com jocs sensorials, de construcció, de taula o material de lectura, entre altres.

Aquest tipus d'espais són un recurs educatiu i de dinamització molt interessant per a públic de totes les edats. Cada any hi ha més participació i més fidelització. No només són una oferta de lleure per als caps de setmana als parcs i platges, sinó que també aporten continguts relacionats amb la gestió d'aquests espais.

Moltes de les activitats programades estan relacionades amb les accions que recull el Pla de millora de la biodiversitat i afavoreixen la participació activa del públic en el Pla. Es tracta de propostes de construcció, instal·lació i revisió de caixes niu, plantacions o manteniment d'espais de biodiversitat com els jardins de papallones o els refugis de biodiversitat, entre d'altres. En aquest mateix sentit, per segona vegada se celebrarà el Bioblitz metropolità, un cens de biodiversitat de participació ciutadana que tindrà lloc simultàniament a totes les Jugatecambientals el dia 26 de maig. 

El dia 10 de novembre tindrà lloc Acció Platges Met, una acció conjunta a totes les Jugatecambientals del litoral metropolità que farà visibles alguns dels problemes que afecten aquests ecosistemes a través d'activitats participatives i de ciència ciutadana.

Documents relacionats
Publicacions relacionades
  • Pla de millora de la biodiversitat
    Tema:
    Biodiversitat
    Tipus:
    Tècnic
    Públic:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Plans i programes
    Suport:
    Electrònic