Residus a les platges pel temporal

| Tema: Platges

S'han recollit 175.000 kg de residus arreu del litoral metropolità

El passat 10 d'octubre es va produir un episodi de temporal marítim que va provocar l'arribada de residus a les platges metropolitanes fins el dia 24 del mateix mes. En total, es van recollir 175.000 kg de residus, dels quals només es van poder separar i tractar 25.000 kg de canyes, elements vegetals i troncs, que es van valoritzar en una planta de compostatge de l'AMB.

La platja més afectada va ser la de Sant Adrià de Besòs, ja que el fenomen es va veure agreujat per les restes arrossegades pel riu Besòs fins al mar i que després tornen a la platja. També ha sigut elevada la quantitat de residus recollida a Badalona i Montgat. En menor quantitat, tot i que també important per l'extensió de les platges del Delta, a Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat. En aquests casos, els residus provenien d'aigües pluvials i rieres i torrents del riu Llobregat.

Fenòmens com els temporals marítims ens recorden la importància de reduir la producció de residus. Molts acaben al medi natural, causen danys als ecosistemes i la fauna marina i gestionar-ne el tractament requereix una gran inversió de recursos.

Documents relacionats
Enllaços relacionats