Platges metropolitanes més a prop

| Tema: Platges

Més de 420.000 persones tenen una platja a 30 minuts de casa

Gent a la platja amb mascareta

Segons una anàlisi d'accessibilitat de la població de l'àrea metropolitana de Barcelona, gairebé 422.000 habitants viuen a 30 minuts d'una platja metropolitana, anant-hi a peu a través de la xarxa de carrers i camins que hi porten; i 160.000 persones, a només 15 minuts de casa.

La població a 15 minuts d'una platja suposa gairebé un 5 % de la població de la metròpolis, una xifra encara més significativa si es té en compte que grans municipis com l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet o Sant Cugat del Vallès no tenen contacte amb el litoral.

Cal tenir en compte que hi ha població que té accés a platges de municipis propers que estan a 15 minuts o menys, com per exemple entre Gavà i Castelldefels i entre Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat. De tots, Barcelona és el municipi que té un potencial d'accessibilitat a les seves platges més elevat, amb uns 73.500 habitants. Ara bé, si es considera l'accessibilitat de la població a 30 minuts les dades augmenten considerablement, ja que s'incorporen a la llista, entre altres, els habitants de Tiana que tenen accés a les platges de Montgat i Badalona.

Les platges metropolitanes ofereixen a la població diferents serveis ambientals que aporten avantatges en la seva qualitat de vida, ja que les 41 platges metropolitanes, a més de proporcioar ambients oberts, de salut i esbarjo, són espais de gran importancia ecològica i ambiental.

Per aquest motiu, la gestió integral de les platges que porta a a terme l'AMB es fa sempre des de la perspectiva social i ambiental. Entre d'altres, s'apliquen accions sostenibles que promoguin la biodiversitat o que aportin continguts per gaudir-ne, ja sigui amb la dotació de mobiliari i serveis (infraestructures, pràctica de l'esport,...) com amb els programes educatius que s'hi porten a terme.

Documents relacionats
Enllaços relacionats