Plantacions a les dunes

| Tema: Platges

Alumnes de Sant Adrià de Besòs planten espècies dunars a la platja

Aquest curs escolar 75 alumnes de 4t d'ESO de l'escola Amor de Déu, amb la col·laboració de l'AMB i l'ajuntament de Sant Adrià de Besòs, han iniciat un projecte participatiu a la desembocadura del riu Besòs. L'objectiu de  la iniciativa és dur a terme el seguiment i la conservació de la barra de sorra de la platja de Sant Adrià, un petit ecosistema dunar en desenvolupament.

Amb aquest projecte els alumnes descobreixen els valors naturals de l'espai, la seva evolució al llarg de la història i la importància dels ecosistemes dunars per a la biodiversitat i per a la conservació de la platja. Una de les actuacions és la plantació d'espècies pròpies d'aquest ambient, com Passacamins marí (Polygonum maritimum) i Agropir mediterrani (Elymus fractus), per ajudar a la consolidació de la duna. D'aquesta manera estudien les característiques físiques de la barra de sorra, així com la flora present i l'evolució de la nova plantació. Amb el recull d'aquestes dades i de fotografies s'iniciarà un registre per analitzar l'evolució de la barra en el temps, els efectes dels temporals o l'ús públic.

El projecte també inclou la difusió per part dels alumnes de la importància de conservar aquest espai. En aquest sentit està previst que els alumnes realitzin sessions informatives adreçades a les famílies del centre i a tot el municipi.

Aquest projecte basat en la metodologia aprenentatge servei, forma part dels projectes participatius als parcs i platges metropolitans, que pretenen posar en valor aquests espais públics i promoure'n la conservació i l'acció en el territori proper. 

Documents relacionats
On
Marker
Platja de Sant Adrià de Besòs Sant Adrià de Besòs