Nou CEIP "Els Encants"

| Tema: Espais públics urbans

El nou equipament acaba amb sis anys de mòduls prefabricats

Amb l'inici del nou curs escolar, avui ha obert les seves portes el nou edifici del CEIP Els Encants, una innovadora escola pública d'educació infantil i primària que va néixer ara fa sis anys i que s'integra, des d'aquest mes de setembre, dins del nou paisatge urbà de les Glòries. El nou equipament acaba així amb una llarga etapa de sis anys als mòduls prefabricats.


L'edifici, de 4.149 metres quadrats, està dividit en cinc plantes. La planta baixa acull el menjador, la cuina, la consergeria i les classes d'educació infantil. A l'última hi ha el gimnàs-sala d'actes i una terrassa exterior amb l'hort. El disseny del centre també destaca pels criteris de sostenibilitat, ja que disposa, per exemple, d'una àmplia instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta per autoabastir-se d'electricitat. L'AMB ha invertit 4,5 milions d'euros en la construcció d'aquest equipament escolar.

El projecte i disseny del centre, a càrrec de la Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'AMB, ha estat sensible al projecte pedagògic de l'escola, amb un model educatiu no directiu, de lliure circulació. "Era una oportunitat única. L'arquitecte ens ha entès, ha estat un treball molt cooperatiu", ha dit Agnès Barba, directora del centre. I és que, davant de les clàssiques aules de la majoria dels centres educatius tradicionals, al CEIP Els Encants hi predominen els espais molt oberts i comunicats, on els grans passadissos, el pati exterior i el terrat amb l'hort són també espais d'aprenentatge.

"Els nostres alumnes no treballen dividits per cursos cadascun dins la seva aula. Funcionem amb ambients d'aprenentatge i laboratoris temàtics, que permeten als infants moure's lliurement per trobar respostes. L'aprenentatge es dóna en qualsevol racó" explica Barba. "Els requeriments del projecte educatiu han estat un estímul per realitzar l'obra", reconeix Roger Méndez, arquitecte de l'AMB i director de les obres.

Les obres, iniciades el juliol de 2014, van finalitzar el passat mes de juliol i formen part del Pla d'inversions del mandat 2011-2015 de l'organisme metropolità, que va fer una forta aposta pels equipaments municipals.

Documents relacionats
Enllaços relacionats