L'AMB participa en el Màster en Paisatgisme de l'UPC

| Tema: Parcs

Exposa la seva experiència en disseny de parcs urbans en un taller de l'ETSAB

El dimecres 5 d'octubre Dina Alsawi, cap de la Secció de Parcs del Servei de Promoció i Conservació de l'Espai Públic de l'AMB, i Jona Garcia, arquitecte del mateix servei, van fer una classe sobre disseny de parcs urbans, dins d'un taller del Màster Universitari en Paisatgisme de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Durant l'acte també es va presentar la "Guia de criteris ambientals per al disseny de parcs urbans" publicada recentment per l'AMB. L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) va ser l'encarregada d'organitzar la jornada.

L'exposició va ser acollida de manera molt positiva, especialment pel que fa a la valoració de la publicació, per la seva utilitat en la planificació i disseny del paisatge. La nova guia incorpora criteris ambientals que aporten una perspectiva de futur que té en compte la gestió i el manteniment dels espais verds de manera continua, en contraposició de la planificació més estàtica en el temps, i dóna rellevància als valors ambientals que s'afegeixen a la seva importància social.

La participació de professionals de l'AMB en aquesta jornada permet donar a conèixer d'aquest document i promoure'n l'ús en un context en què pot tenir una aplicació directa. El màster s'imparteix a professionals del paisatgisme d'arreu del món que poden incorporar aquests continguts en la seva feina diària. 

La "Guia de criteris ambientals per al disseny de parcs urbans" forma part de l'eix sobre territori, ecologia i biodiversitat del Pla de sostenibilitat de l'AMB (PSAMB).

Documents relacionats
Publicacions relacionades